Ylimenokausi eli lepojakso

Aloitin juoksemisen huhtikuussa 2019 ja se on jatkunut aina vaan. Ensin oli MRM 14 km syyskuussa 2019. Kipinä oli syttynyt, joten seuraavaksi Kuopiossa 10 km 6.12.2019. Siitä oli helppo jatkaa Teerniemen Taika Trail juoksuun 31.12.2019. Ja sitten kalenterissa luki jo MRM 45 km syyskuussa 2020 ja itsenäisyysmaraton 6.12.2020. Nyt on kuitenkin levon aika, koska 20 kk putkeen on melkoinen rutistus.

Ylimenokausi

Jostain kuulin termin ylimenokausi ja pienen googlailun kautta selvisi, että kyseessä on lepojakso. Lepo sopiikin hyvin tähän vuoden loppuun, koska töistä on lomaa ja muutenkin jouluna on hyvä rauhoittua. En stressaa joulua vaan ihan perheen keskeen ollaan kotona. Syödään hyvin ja levätään ja tietysti ulkoillaan. Saatan jonkin verran harrastaa muita lajeja, mutta ilman paineita. Lisäksi korona on laittanut lähes kaiken sopivasti tauolle, joten nyt ei ole paineita myöskään peleistä tai yhteisistä treeneistä joukkuelajien parissa.

Englannin kielessä on termi “Transition Period”, joka on varsin kuvaava, koska transition tarkoittaa siirtymää. Vähän kuin videoleikkeissä. Joskus leikkeiden väliin laitetaan siirtymätehoste, jotta leikkeet sopisivat paremmin yhteen. Mikäs sen parempi siirtymä kuin lepo plus mukavat treenit, jotka eivät ole juoksemista. Siinä vanha ja uusi kausi saadaan yhteen. Muussa tapauksessa kävisi niin, ettei olisi vanha ja uutta kautta vaan olisi yksi todella pitkä kausi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *