XAMPP ja virtuaaliosoitteet

XAMPP mahdollistaa myös sen, että sillä saadaan myös webosoitteet toimimaan. Osoite voi siis olla muutakin kuin localhost. XAMPP mahdollistaa myös useamman websivuston pyörittämisen omalla koneella ja niillä jokaisella voi olla oma osoite.

Host -tiedosto

Selaa Windowsissa tiedosto host. Ota siitä varmuuskopio, jonka jälkeen avaa se muokattavaksi esim.  NotePad++ -ohjelmalla. Polku on Windows – System32 – drivers – etc ja hosts. Ja siellä sitten osoite kohdilleen tähän tapaan kuten alla. Eli www.osoite.fi kohtaan oman www-sivuston osoite.

127.0.0.1       localhost
127.0.0.1     www.osoite.fi

Tallennusvaiheessa ohjelma ehdottaa, että tallennus tapahtuu järjestelmänvalvojan ominaisuudessa. Vastaa myöntävästi ja paina uudestaan tallenna painiketta.

varmuuskopio05

Virtual Hosts

Avaa Notepad++ ohjelmalla tiedosto, jonka polku on C:\xampp\apache\conf\extra\httpd-vhosts.conf. Tyhjennä kyseinen tiedosto ja kirjoita sinne seuraavasti.

<VirtualHost osoite.fi:80>
DocumentRoot “C:\xampp\htdocs\osoite”
ServerName osoite.fi
<Directory “C:\xampp\htdocs\osoite”>
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
</VirtualHost>

HUOM! Oletuksena on, että olet asentanut XAMPPin C-levylle kansioon xampp. Sivuston osoite on siis osoite.fi ja se sijaitsee kansiossa osoite. Tallenna lopuksi tiedosto httpd-vhosts.conf ja käynnistä Apache uudelleen. Tee sitten osoite kansioon tiedosto, jolla testaat toimivuuden. Tässä tapauksessa toimii.

varmuuskopio06

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *