XAMPP ja PHPMyAdmin

XAMPP:n asennuksen mukana tulee PHPMyAdmin, joka on hyvä työkalu tietokannan käsittelyyn. Yksi sen heikko puoli on, ettei sen avulla voi tuoda isoja SQL-tiedostoja, mutta siihenkin on olemassa ratkaisu. Esittelin kyseisen ratkaisun artikkelissa Isot SQL-tiedostot ja XAMPP.

Uuden tietokannan luominen

Uuden tietokannan luomisessa on hyvä tietää, että millaisen tietokannan aikoo luoda. Jos olet siirtämässä tietokantaa verkosta omalle koneellesi, katso mitä SQL-tiedoston alussa lukee. Siellä voi lukea esim. tähän tapaan:
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

Hieman alempana näkyy lisää tietoa kuten esim.
COLLATE utf8_swedish_ci

Tässä tapauksessa uusi tietokanta kannattaa luoda siten, että se on valmiiksi muodossa UTF8 swedish. Ja vastaavasti, jos siellä lukee näin niin kannattaa luoda uusi kanta utf-8 muotoon.
CHARSET=utf8

Tietokannan luominen PHPMyAdminissa on varsin yksinkertaista. Valitse Tietokannat (1), kirjoita tietokannalle nimi (2), valitse koodaus (3) ja napsauta painiketta “Luo” (4).

Käyttäjä uudelle tietokannalle

Tietokanta vaatii toimiakseen myös käyttäjän. Kätevintä on tehdä niin, että valitsee tietokannan ja sen jälkeen välilehti “Käyttöoikeudet” (1)  ja sitten “Add user account” (2).

Tarkista, että ruksi on kohdassa “Grant all privilleges on database”. Yleensä kannattaa myös antaa globaalit käyttöoikeudet. Silloin käyttäjä voi käyttää muitakin kantoja.

SQL-tiedostojen tuonti

SQL-tiedostojen tuonti onnistuu valitsemalla välilehti “Tuo”, mutta isojen tiedostojen kanssa tulee ongelmia. Siksi kannattaa isojen tiedostojen kohdalla tehdä seuraavasti. XAMPPissa on “Shell”, jonka avulla MYSQL-tietokantaa voi käskyttää.

Tässä esimerkki, kuinka SQL-tiedosto voidaan tuoda XAMPPiin.

mysql -u root -p test < "d:\sql\tiedosto.sql"

Esimerkissä root on tietokannan käyttäjä ja test on tietokannan nimi. Ja tässä tapauksessa tiedosto sijaitsee d-levyllä kansiossa sql.

Lisää tietoa aiheesta löytyy sivustolta: How to import large sql files in XAMPP?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *