WordPressin asennus omalle koneelle

WordPress vaatii toimiakseen webpalvelimen, jossa on PHP-tuki ja sitten tarvitaan vielä tietokantaohjelmisto kuten esim. MySQL. Jos webpalvelin tai tietokantaohjelmisto puuttuu, ei asennus onnistu.Windows-käyttäjille hyvä ja ratkaisu on Usbwebserver V8, koska sen voi asentaa muistitikulle ja siinä on kaikki tarvittava eli Apache, PHP ja MYSQL. Lisäksi siinä on huomioitu mahdollinen yhteentörmäys mm Skypen kanssa. Usein käy niin, että omalle koneelle asennettu webpalvelin ei käynnisty, koska jokin muu ohjelma käyttää samaa webpalvelimen porttia 80.
Macintosh-käyttäjien kannattaa tässä vaiheessa asentaa MAMP Free.
Nopea muistitikku on sikäli kätevä ratkaisu, että tikun voi ottaa mukaan ja sitten demota siltä blogiaan. Ihanne on tilanne, jossa on USB3 portti käytössä ja siinä on kiinni nopea muistitikku. Usbwebserver V8:n asennus tikulle on vaivatonta. Menet osoitteeseen http://www.usbwebserver.net/en/download.php ja aloitat ohjelman latauksen. Latauksen valmistuttua purat tiedostot muistitikullesi esim. kansioon usbwebserver.
3-2-2015 11-28-43
Mene kansioon ja käynnistä webpalvelin kaksoisnapsauttamalla kuvaketta usbwebserver.exe.
3-2-2015 15-14-38
Tämän jälkeen saat kaksi ilmoitusta, koska palomuurisi reagoi. Salli käyttö molemmissa tapauksissa.
3-2-2015 15-16-55
Valitse kieleksi englanti ja varmista, että webpalvelin eli Apache  ja tietokanta eli MySQL ovat käynnissä, jolloin niiden kohdalla näkyy vihreä pallukka.
3-2-2015 15-20-25
Kun palvelin ja tietokanta ovat käynnissä on aika laittaa tietokanta kuntoon, koska WorPressin asennus ei onnistu ellei sille ole määritelty tietokantaa.
Napsauta linkkiä “PHPMyAdmin” (ks yllä olevaa kuvaa), jolloin pääset määrittelemään tietokantaa webselaimessasi. Käyttäjätunnus ja salasana näkyvät kohdassa  “Default USBWebserver settings” ja sisään PHPMyAdmin ohjelmaan pääset napsauttamalla painiketta “Suorita”.
3-2-2015 15-25-57
Napsauta välilehteä “Käyttäjät” ja sen jälkeen linkkiä “Lisää käyttäjä”. Sen jälkeen voit määritellä uuden käyttäjän. Tässä tapauksessa käyttäjänimi on teppo ja palvelin localhost (saa alasvetovalikosta). Salasanaksi laitoin testaaja ja sitten vielä salsana uudestaan.
3-2-2015 15-38-45
Laita vielä ruksi kohtaa “Luo samanniminen tietokanta ja anna kaikki oikeudet”. Napsauta myös Globaalien käyttöoikeuksien kohdalla “Valitse kaikki” ja sitten painat painiketta “Suorita”.
 3-2-2015 15-42-55
Sitten kaikki on valmista WorPressin asennusta varten. Hae ja pura WordPressin asennuspaketti muistitikulle kansioon root. Kyseinen kansio löytyy muistitikulta kansiosta usbwebserver. Ja WordPressin asennuspaketin löydät osoitteesta: https://fi.wordpress.org/.
3-2-2015 16-03-11
Tämän jälkeen voit siirtyä selaimella kyseiseen osoitteeseen http://localhost:8080/wordpress
Ja napsautat painiketta “Jatketaan”. HUOM! Macissä kansio on htdocs ja palvelin on localhost:8888/wordpress
media002
Sitten WordPress kysyy tietokannan tietoja ja nehän määriteltiin aiemmin (teppo / testaaja). Täytä tiedot ja lähetä lomake napsauttamalla painiketta “Lähetä”.
media003
Mikäli kaikki on ok, saat ilmoituksen, että asennusta voidaan jatkaa.
media004
Täydennä tiedot ja napsauta painiketta “Asenna WordPress”. Laita muistiin käyttäjänimi ja salasana.
media005
Ja siinä se ny on omalle koneelle asennettuna.
media006
Voit kirjautua sisään luomillasi tunnuksilla.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

5 thoughts on “WordPressin asennus omalle koneelle

  1. Yksi tai useampi tietokantataulu ei ole saatavilla. Tietokanta voi vaatia korjausta.

    Voit korjata tietokantaongelmia tällä sivulla. Lisää ensin seuraavat rivit wp-config.php-tiedostoon ja lataa sen jälkeen tämä sivu uudelleen.

    define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

    ei onnistunut tietokannan löytäminen

    1. Kokeilin uudestaan tuota ohjetta uusimmalla WordPressin versiolla ja toimi. Mutta onko sinulla USB3 ja siinä nopea USB3 tikku?

  2. kone ilmoitti, että wp asennettu, mutta kun yritän kirjautua, wp ilmoittaa, että sellaista käyttäjää ei ole

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *