WordPress vaatii toimiakseen webpalvelimen, jossa on PHP-tuki ja sitten tarvitaan vielä tietokantaohjelmisto kuten esim. MySQL. Jos webpalvelin tai tietokantaohjelmisto puuttuu, ei asennus onnistu.Windows-käyttäjille hyvä ja ratkaisu on Usbwebserver V8, koska sen voi asentaa muistitikulle ja siinä on kaikki tarvittava eli Apache, PHP ja MYSQL. Lisäksi siinä on huomioitu mahdollinen yhteentörmäys mm Skypen kanssa. Usein käy niin, että omalle koneelle asennettu webpalvelin ei käynnisty, koska jokin muu ohjelma käyttää samaa webpalvelimen porttia 80.
Macintosh-käyttäjien kannattaa tässä vaiheessa asentaa MAMP Free.
Nopea muistitikku on sikäli kätevä ratkaisu, että tikun voi ottaa mukaan ja sitten demota siltä blogiaan. Ihanne on tilanne, jossa on USB3 portti käytössä ja siinä on kiinni nopea muistitikku. Usbwebserver V8:n asennus tikulle on vaivatonta. Menet osoitteeseen http://www.usbwebserver.net/en/download.php ja aloitat ohjelman latauksen. Latauksen valmistuttua purat tiedostot muistitikullesi esim. kansioon usbwebserver.
Mene kansioon ja käynnistä webpalvelin kaksoisnapsauttamalla kuvaketta usbwebserver.exe.
Tämän jälkeen saat kaksi ilmoitusta, koska palomuurisi reagoi. Salli käyttö molemmissa tapauksissa.
Valitse kieleksi englanti ja varmista, että webpalvelin eli Apache ja tietokanta eli MySQL ovat käynnissä, jolloin niiden kohdalla näkyy vihreä pallukka.
Kun palvelin ja tietokanta ovat käynnissä on aika laittaa tietokanta kuntoon, koska WorPressin asennus ei onnistu ellei sille ole määritelty tietokantaa.
Napsauta linkkiä “PHPMyAdmin” (ks yllä olevaa kuvaa), jolloin pääset määrittelemään tietokantaa webselaimessasi. Käyttäjätunnus ja salasana näkyvät kohdassa “Default USBWebserver settings” ja sisään PHPMyAdmin ohjelmaan pääset napsauttamalla painiketta “Suorita”.
Napsauta välilehteä “Käyttäjät” ja sen jälkeen linkkiä “Lisää käyttäjä”. Sen jälkeen voit määritellä uuden käyttäjän. Tässä tapauksessa käyttäjänimi on teppo ja palvelin localhost (saa alasvetovalikosta). Salasanaksi laitoin testaaja ja sitten vielä salsana uudestaan.
Laita vielä ruksi kohtaa “Luo samanniminen tietokanta ja anna kaikki oikeudet”. Napsauta myös Globaalien käyttöoikeuksien kohdalla “Valitse kaikki” ja sitten painat painiketta “Suorita”.
Sitten kaikki on valmista WorPressin asennusta varten. Hae ja pura WordPressin asennuspaketti muistitikulle kansioon root. Kyseinen kansio löytyy muistitikulta kansiosta usbwebserver. Ja WordPressin asennuspaketin löydät osoitteesta: https://fi.wordpress.org/.
Tämän jälkeen voit siirtyä selaimella kyseiseen osoitteeseen http://localhost:8080/wordpress
Ja napsautat painiketta “Jatketaan”. HUOM! Macissä kansio on htdocs ja palvelin on localhost:8888/wordpress
Sitten WordPress kysyy tietokannan tietoja ja nehän määriteltiin aiemmin (teppo / testaaja). Täytä tiedot ja lähetä lomake napsauttamalla painiketta “Lähetä”.
Mikäli kaikki on ok, saat ilmoituksen, että asennusta voidaan jatkaa.
Täydennä tiedot ja napsauta painiketta “Asenna WordPress”. Laita muistiin käyttäjänimi ja salasana.
Ja siinä se ny on omalle koneelle asennettuna.
Voit kirjautua sisään luomillasi tunnuksilla.
Yksi tai useampi tietokantataulu ei ole saatavilla. Tietokanta voi vaatia korjausta.
Voit korjata tietokantaongelmia tällä sivulla. Lisää ensin seuraavat rivit wp-config.php-tiedostoon ja lataa sen jälkeen tämä sivu uudelleen.
define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
ei onnistunut tietokannan löytäminen
Kokeilin uudestaan tuota ohjetta uusimmalla WordPressin versiolla ja toimi. Mutta onko sinulla USB3 ja siinä nopea USB3 tikku?
kone ilmoitti, että wp asennettu, mutta kun yritän kirjautua, wp ilmoittaa, että sellaista käyttäjää ei ole
Luultavasti käyttämäsi käyttäjätunnus on väärä
Mulla on sama juttu.