WordPressin asennus muistitikulle

WordPress vaatii toimiakaseen webpalvelimen, jossa on PHP -tuki. Sen lisäksi tarvitaan MYSQL tietokanta ja WordPressin asennuspaketti. Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että on hankittava webhotelli tai asennetta omalle koneelle esim. WAMP tai MAMP, jos kyseesä on Macintosh. Webhotelli maksaa ja oma konetta ei välttämättä aina halua raahata mukana. Tai sitten tilanne on sellainen, ettei omalle koneelle saa asentaa webpalvelinta. Onneksi on olemassa kolmas vaihtoehto eli WordPressin asentaminen muistitikulle.

XAMPP käyntiin

WordPressin voi asentaa muistitikulle, jos siihen on asennettu XAMPP (lue aiemmat blogit). Homma kannattaa aloittaa siitä, että käynnistää PortableAppsin webpalvelimen ja MYSQL -ohjelman.

kuva36

Napsauta molemmat ohjelmat käyntiin.

kuva37

Tietokannan tekeminen

Kun ohjelmat ovat käynnissä niin suunnista PortableAppsin Firefoxin selaimella osoitteeseen localhost ja valitse Tools otsikon alta phpMyAdmin. Näin siksi, että tarvitsemme WordPressin asennusta varten tietokannan ja se kätevä luoda kyseisellä ohjelmalla.

kuva38

Valitse phpMyAdmin ohjelmassa välilehti “Käyttäjät”.

kuva39

Napsauta linkkiä “Lisää käyttäjä”.

kuva40

Kirjoita käyttäjän tiedot ja salasana. ja kohtaan Host valitset alasvetovalikosta “localhost”. Yksinkertaisuuden vuoksi tässä esimerkissä käyttäjän nimi on wordpress ja salasana on myös wordpress. Koska kyse muistitikusta, joka ei ole verkossa niin hakkerionnista ei ole pelkoa.

kuva41

Laita ruksi kohtaan “Luo samanniminen tietokanta ja anna kaikki oikeudet”. Tällä tavalla saamme käyttäjälle kätevästi tietokannan, jonka nimi on wordpress.

kuva42

Kohdassa “Globaalit käyttöoikeudet” laita ruksi kohtaan “Valitse kaikki”.

kuva43

Napsauta lopulta painiketta “Siirry”, joka sijaitsee oikeassa alakulmassa.

kuva44

WordPressin asennuspaketti

WordPressin  suomenkielisen asennuspaketin saa osoitteesta https://fi.wordpress.org/. Lataa asennuspaketti koneellesi ja pura se muistitikun kansioon htdocs.

kuva45

WordPressin asennus

Tässä vaiheessa kaikki on valmista asennusta varten. Siirry selaimella osoitteeseen http://localhost/wordpress ja aloita asennus. Jos asennuspaketti oli kyseisessä kansiossa on sivun alalaidassa painike “Jatketaan!”

kuva46

Syötä luomasi tietokannan tiedot ja napsauta painiketta “Lähetä”. Eli aiemmin loin käyttäjän wordpress, jolle laitoin salasanaksi wordpress. Lisäksi tein samannimisen tietokannan eli senkin nimi on wordpress.

kuva47

Sitten saat ilmoituksen, että kaikki ok. Napsauta painiketta “Asenna WordPress”.

kuva48

Syötä blogisi tiedot ja keksi itsellesi salsana, jolla kirjaudut blogiin. Napsauta lopulta “Asenna WordPress”.

kuva49

Ja siinä se on WordPress asennettuna.

kuva50

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 thoughts on “WordPressin asennus muistitikulle

  1. Osaatko auttaa? Yritin asentaa WordPressin tikulle tällä ohjeella mutta se ei onnistu. Herjaa sitä että kaikkia tietokantataulukoita ei ole, esim wp_posts

  2. 1) Loitko tietokannan ohjeiden mukaan?
    2) Onnistuiko asennus, vai jäikö se kesken?

    1. Löysin vian eli php.ini tiedostoa pitää muuttaa kohta max_execution_time

      Laitoin arvoksi 90 eikä toiminut. Laitoin sitten 180 ja johan toimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *