WordPress omalle koneelle helposti

Edellisessä esimerkissä neuvoin kuinka WordPressin voi asentaa omalle koneelle käyttäen XAMPP:ia. XAMPP ei ole siletä helpoimmasta päästä, joten siksi neuvon vielä helpomman tavan. Jos haluaa päästä helpolla kannattaa asentaa DesctopServerin ilmaisversio. DesctopServer on saatavilla sekä Windowsille että Macille. Tämä tapa on helppo, mutta voit asentaa vain kolme saittia. Lisäksi suosittelen, että otat XAMPPin haltuun, koska se on monipuolisempi kuin DesctopServer.

DesctopServerin asennus omalle koneelle

Ohjelma löytyy sivustolta: https://serverpress.com/get-desktopserver/, jossa on kaksikin linkkiä ilmaisversioon. Toinen on ihan sivun yläreunassa ja toinen sivun lopussa, jossa on vertailtu maksullista ja maksutonta versiota keskenään.

Uutiskirjettä ei ole pakko tilata.

Asennuspaketti on pakattu, joten se pitää purkaa ennen asentamista. Asennus alkaa napsauttamalla Install DSL -tiedostoa.

Mikäli sinulla on jokin muu webpalvelin toiminnassa, ei asennus onnistu. Toimi silloin siten, että sammutat webpalvelimen ja kokeilet asennusta uudestaan. Asennuksen valmistuttua tulee samalla ilmoitus, kuinka webpalvelimen voi käynnistää.

DesctopServerin käynnistäminen

Palvelin käynnistyy, kun napsautat sen kuvaketta työpöydällä.

Ohjelma kysyy oikeuksien perään ja ne kannattaa myöntää.

Sitten kannattaa laittaa ruksi kohtaan Windows Compatibility Fix, jotta palomuurisuojaus tulee kuntoon.

Seuraavaksi palomuuri vaatii toimenpiteitä kaksi kertaa, koska sekä webpalvelin että tietokantapalvelin käynnistyvät. Salli käyttö yksityisissä verkoissa.

Sitten pääsetkin luomaan ensimmäistä websivustoasi.

Sitten voitkin määritellä uuden sivuston osoitteen ja sijainnin koneellasi. Tässä tapauksessa osoite on www.jarisarja.dev.cc

Sitten menee hetki, kun asennusta suoritetaan ja lopulta tulee painike “Next”. Sitten pääset asentamaan WordPressiä napsauttamalla linkkiä.

Voit myös mennä osoitteeseen localhost, jossa palvelimesta ja asennetuista sivuista on saatavilla lisää tietoa.

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *