Villasukkajuoksu

Juoksua villasukat jalassa

Ylimenokauden jälkeen palasin juoksemisen pariin heti tammikuussa, mutta eihän se ongelmitta sujunut. Olin suunnitellut, että peruskunto kuntoon pitkillä lenkeillä tammi-, helmi- ja maaliskuussa. Suunnitelma oli hyvä, mutta eihän minulle ole aikaa pitkille lenkeille. Toinen haittatekijä oli loistavat hiihtokelit, jotka suorastaan houkuttelivat ostamaan sukset. Kolmas ongelma – salitreenit, joille olisi löydyttävä aikaa. Sitten vielä se jääkiekko, jonka pelaaminen onnistuu tällä, koska pelaamme ulkojäillä.

Sekakäyttöä

Juoksemisen tilalla on tänä vuonna liikunnan sekakäyttö. Aluksi se harmitti, mutta sitten mukauduin ajatukseen, että minä harjoitan nyt monipuolisuutta. Kävelyä harrastan paljon ja siinä tulee matalaa sykettä. Kavereina lenkillä on vaimo tai koko perhe, joten laatuaikaa. Hiihdon olen aloittanut maltilla eli syke alhaalla – sellaista pk-treeniä, jossa koko kroppa kehittyy. Käsivoimille ja muutenkin yläkropalle ihan uusi haaste. Salilla yläkropalle treeniä ja alavartalon osalta pakaroita yritän saada mukaan – alkaa hiihto ja juoksu kulkea. Jääkiekossakin tarvitaan vahvoja pakaroita, joten sekakäyttö ei haittaa. Jääkiekossa pelaan välillä kenttäpelaajana, jolloin syke nousee reippaasti. Yksi päivä tempasin myös juoksulenkin VK-vauhdilla ja eilen hiihdin lujaa – siis minun mittapuullani lujaa. Keskisyke 160 tunnin ajan. Koko sykealueen skaala tulee käytyä viikon aikana läpi.

Villasukkajuoksu = uutta virtaa

Polkujuoksu toi 2019 uutta eloa kuolleeseen juoksuharrastukseen. Aloin juosta, koska polkujuoksu oli jotain uutta ja innostavaa. Nyt jotain samaa on tulossa villasukkajuoksun myötä. Villasukissa ei palele eivätkä ne hierrä. Lisäksi siinä saa hyvän tuntuman alustaan. No video kertokoon.

Jos sinäkin innostut kokeilemaan, tsekkaa seuraavat linkit.

Minua syyhyttää päästä kokeilemaan umpihangessa villasukkajuoksua. Minun polveni nousee huonosti juostessa, mutta lumihangessa polvia on pakko nostaa. Lisäksi villasukkajuoksun yksi hyvä puoli on jalkapohjien hieronta. Se tulee ikään kuin kaupan päälle. Minulla on villasukkia kaapissa monta paria, joten nyt saan ne kaikki hyötykäyttöön. Pitkille lenkeille ei edelleenkään meinaa löytyä aikaa, mutta kerään kilometrejä lyhyillä ja erilaisilla lenkeillä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *