Viikko 25 – täydellisesti istuu

Täydellinen viikko, jonka kruunasi sunnuntain pitkä lenkki. Viikko oli hyvin monipuolinen, koska siellä oli 400 m vetoja ja toisessa ääripäässä pitkä kevyt lenkki. Olihan siellä myös tasavauhtista kovaa ja tasavauhtista kevyttä eli mukavasti peruskestävyyttä ja toisaalta myös terävyyttä.

Kanta-askel

Rata-juoksussa sain pikkaisen videokuvaa napattua ja kyllä askel on vieläkin kanta-askel. On se vähän parantanut siitä mitä se oli pahimmillaan, mutta töitä on vielä tehtävä, jotta askel hieman lyhenisi ja samalla nopeutuisi.

Kanta-askel
Jalka ei ole ihan suorana, mutta selkeästi kantapää osuu ensin maahan ja painopisteen etupuolella.

Istuva asento

Onko kanta-askel syy vai seuraus? Kuvasta näkyy, että lantio tippuu alas, Todisteena toinen kuva sunnuntain polkujuoksusta, jossa lantion tippuminen alas näkyy selvästi. Lantio ei ole ylhäällä eikä edessä.

Lantio alhaalla juostessa
Lantio on takana. Vähän sellainen pyllistys kameralle.

Miten korjata istuva juoksuasento?

Googlettamalla se selviää kuinka istuva juoksuasento korjataan.

  • Harjoitteet: pakara- ja vatsalihasten vahvistaminen, työntävien liikkeiden harjoittelu esim. porraskävelyt/juoksut keskittyen ”työntöön”  sekä juoksuloikat.” Kimmo Vainio
  • “Vatsa, selkä ja pakaralihasten on oltava kunnossa, jotta ne jaksavat pitää yllä oikeaa juoksuasentoa. Niiden hyvä kunto estää myös lantion poikittaisen keinumisen. Lonkan koukistajien sekä etu ja takareisien hyvä liikkuvuus antavat väljyyttä ja rentoutta askeleelle.” Näin juostaan oikein

Videota löytyy aiheesta. Tässä videossa puhutaan kyntämisestä eli siitä, kun perse laahaa.

Ja tässä sit 10 minsan treeni, jolla keskivartaloa voi ottaa hallintaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *