Viikko 20 – Komoot toimi

Hyvä viikko, vaikka mäkitreeni meni vaihteeksi huonosti. Liian jyrkkä mäki ei ole hyvä. Pitäisihän se jo tietää, mutta virheistä oppii tekemään entistä parempia virheitä. Mutta oli viikossa jotain myönteistäkin. Sunnuntain pitkis sujui mukavasti pk-sykkeellä. Uusia polkuja tuli juostua 12,6 km.

Komoot ja Polar toimivat

Komoot on sovellus, jonka avulla pysyn reitillä. Se osaa metsässäkin kertoa, että minne pitää kääntyä. Joskus sen kanssa on ollut ongelmaa, mutta ei tänään. Jopa Palarin kello eli mun M600 jutteli Komootin kanssa. Ajattelin, että turha ominaisuus, kun joskus asensin. Nyt sitten vahingossa huomasin, että tämähän toimii. Muutenkin Polar M600 alkoi toimia, jahka opetin itseni siihen, että ruutu on pimeänä ja kääntämällä rannetta saan kellon näkyviin. Virta riittää nyt pidemmilläkin lenkeillä ja mukavasti siihen näyttöön ilmestyi aina Komoot. Kelloa katsomalla tiesin, että monenko metrin päästä mun pitää kääntyä.

Tällä kertaa Komoot osasi myös huomauttaa, kun valitsin tahallani väärin. Käännyin vasemmalle, koska halusin käydä katsoamssa Pitkäjärven laavua. Reitti olisi kuitenkin jatkunut oikealle. No puhelin alkoi valittaa “Make U-turn”. Tosin en tiedä kuinka paljon pitää juosta harhaan, jotta Komoot alkaa ohjeistaa takaisin reitille. Alkumatkasta poikkesin metsään liian aikaisin, koska siitä oli mennyt metsäkone. Ajattelin, että tästähän se reitti menee. No ei mennyt. Kaivoin puhelimeni esiin ja Komoot näytti missä olen ja missä minun pitäisi olla. Tilanne oli helppo korjata. Toisaalta se navigaatio voisi olla koko ajan näkyvissä. Pitääkin etsiä sellaista pidikettä.

Kätevää reitin suunnittelua

Komootin avulla on mukavaa suunnitella reitti kotosalla kaikessa rauhassa. Tai sitten nappaa valmiin reitin kuten minä tein. Muokkasin valmiista reitistä minulle sopivan reitin. Tässä allla reitti kuvana eli juoksin Sammalisen kodalta Pitkäjärven laavulle.

Komootin navigaatio

Hienot olivat maisemat ja eksymisen vaara oli minimoitu kiitos Komootin ja matkapuhelimen. Tosin juuri tässä mielessä Polarin uusi kello on mielenkiintoinen eli jos pärjäisi pelkällä kellolla eli ehkä sitä Grit X:ää pitää vielä tiirailla sillä silmällä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *