Viikko 18 – polkujuoksua 20 km

Päätin kokeilla Griffininharjulla, että kuinka sujuu polkujuoksuna 20 km. Rata on 2 km pitkä, joten päätin juosta sen 10 kertaa. Olin varautunut hyvin eli juoksurepussa oli vettä 2 litraa ja urheilujuomaa 0,5 litraa. Lisäksi minulla oli runsaasti geeliä ja kaiken varalta vielä merisuolaa ja tietenkin kännykkä.

Aamukonsertti

Lähdin liikenteeseen aamulla 6:15 ja olihan konsertti. Kyllä on luonto ihmeellinen paikka. Aivan huikea äänimaailma. En tunnistanut lintuja, jotka lauloivat, mutta upeaa oli. Lisäksi lämpötila oli sopiva eli pakkastahan aamulla oli. Kotoa lähtiessäni pakkasta oli auton mittarin mukaan – 6 celsiusta.

Ihan yksin

Varhainen ajankohta oli hyvä myös koronan vuoksi. Suunnitelma toteutui täydellisesti eli kukaan ei ohittanut enkä ohittanut ketään. Vasta maalissa oli juttelun aika ja sekin tietty lyhyesti ja turvaetäisyys muistaen.

Turvalleen

Polkujuoksun olettaisi olevan helppoa, mutta eihän se ole. Koko ajan pitää katsoa maastoa, jotta tietää mihin astua. Samalla pitää seurata, että missä se reitti menee. En tajua miten suunnistajat sen tekevät ja sen lisäksi he vielä katsovat karttaa.

Pari kertaa kompastuin ja pitihän pari kertaa muksahtaa turvalleen. Luulin osaavani juosta lyhyin askelin, mutta ilmeisesti harpon myös polkujuoksussa. Samaa kertoi Polarin kello eli matala on minun askeltiheyteni. Minun askeltiheyteni oli sellaiset 140 askelta minuutissa eli parannettavaa on. Parit polkujuoksuvideot katselin ja kyllähän niissä alamäet mennään vauhdilla. Ilmeisesti minun olisi myös opittava astumaan juurien päälle, koska silloinhan niihin ei kompastu.

Lepoa

Tämä viikko on kevyt viikko, joten perjantain jälkeen la ja lepoa, vaikka kroppa oli heti juoksun jälkeen valmis, että tätä lisää. On myös hämmästyttävää, ettei mihinkään koske. Mutta maltti on valttia ja nyt antaa kunnon vaan nousta. Voin tässä samalla kelailla tunnelmia reitistä, joka oli aivan upea. Äänimaailman jouduin rakentamaan jälkeenpäin, mutta suurin piirtein näin se meni kuin alla olevassa videossa. Ja sykkeet pysyivät maltillisesti aerobisella puolella, koska kävelin kaksi ylämäkeä – ne jyrkimmät.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *