Viikko 10 – polkujuoksua ja Juoksija -lehti

Viikko 10 on paketissa. Lunta satoi viikolla sen verran, että ratajuoksu oli mahdotonta. Samalla tiet muuttuivat lumisiksi ja jäisiksi. Varsinkin pientareet ovat huonossa kunnossa ja siinä ei koskaan tiedä milloin jalka humpsahtaa lumen läpi monttuun. Siksi kävin kaksi kertaa juoksemassa polkuja pitkin. Tosin hieman haasteellista oli välillä löytää polku ja kyllähän se lumi hieman matkantekoa hidasti. Kaiken huipuksi suunnistuksen kaverini Run Go sekosi. Koska reittini lähtö ja maali olivat samassa paikassa, niin sehän luuli tulleensa perille, vaikka siitä kohtaa juoksun piti alkaa.

Juoksija -lehti

Tällä viikolla ilmestyi Juoksija -lehden uusin numero. Tilaajana sain sen heti käsiini ja erityisesti tykkäsin artikkelista, joka käsitteli aihetta kevät ja hyvät juoksukelit ovat tulossa. Mieli tekee nostaa harjoitusmääriä, mutta siinä on riskinsä. Lehdessä oli joitakin vinkkejä aiheeseen liittyen. Ensinnäkin juoksuharjoittelun määrää kannattaisi lisätä korkeintaan sellaiset 10 % viikosta toiseen. Muutenkin kannattaa panostaa siihen, että nostaa harjoitustiheyttä eli mieluummin monta lyhyttä lenkkiä kuin muutama pitkä.

Toinen artikkeli, jonka luin tarkasti läpi oli se, joka käsitteli Matti Jääskeläistä. Jääskeläinen väitti, että kestävyysharjoittelun perusteet on unohdettu, ja 1970-luvulla kehitetyt ja hyviksi havaitut asiat ovat jääneet unholaan. “Jääskeläisen mukaan nykypäivän urheilijat harjoittelevat liina vähän ja liian kovaa“. Oli sen verran mielenkiintoisia ajatuksia, että ostin Jääskeläisen kirjan “Suomalaisten kuntokirja”.

Yksi artikkeli, johon aion paneutua jatkossa tarkasti, on 10 liikeen juoksukuntopiiri. Mutta siitä kerron, kun olen kokeillut käytännössä. Tällä viikolla siis polkujuoksua ensin 1 h 20 min ja sunnuntaina 2 h 20 min. Yhtenä päivänä oli TV 5 km ja se taitaa olla nykyisin suosikkitreenini. Siinä on sellainen mukava tasainen paine kehukoissa. Ei tarvitse puuskuttaa, mutta silti maisemat vaihtuvat. Sitten on se 90 x 90 s VL – yleensä se on paha, mutta nyt se sujui. Hieman tehoja pois niin johan oli juokseminen helppoa. Ennen olen juossut liian kovaa, mutta pikkaisen vauhdista pois niin johan on mahtava tunne.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *