WordPressin varmuuskopioinnista on ollut usein puhetta, siksi monilla alkaa varmuuskopiointi olla hallussa. Tosin harva tietää kuinka varmuuskopio palautetaan. Seuraavissa kolmessa kirjoituksessa tulee vastaus. Aloitan tietokannasta, koska se on yleensä vaikein.
Mitä se varmuuskopio sisältää?
Varmuuskopio on pakattu yleensä joko zip tai tar muotoon. Se kannattaa purkaa ensin, koska pakattua varmuuskopiota ei voi sellaisenaan palauttaa. Hyvin tehty varmuuskopio sisältää sekä tiedostot että tietokannan. Tietokannan erottaa tavallisista tiedostoista sen päätteestä sql.
Hyvä ohjelma purkamiseen on PeaZip. Se avaa myös tar päätteiset tiedostot. Näkymä purkamisen jälkeen on seuraavanlainen.
Jossain siellä alempana on tiedosto, jonka tiedostopääte on sql. Tarvitset sitä tiedostoa, jos haluat palauttaa tietokannan.
Mikä ihmeen tietokanta?
Tietokannassa on kaikki tärkeät tiedot sivuston toimivuuden kannalta. Siellä on esim. WordPress -sivuston käyttäjätunnus ja salasana. Siellä ovat kaikki blogikirjoitukset ja sivut. Siellä ovat myös kaikki blogin asetukset. Ainut merkittävä asia, jota siellä ei ole, ovat kuvat ja tiedostot.
Miten palautan tietokannan?
Yleensä webhotelilla on käytössä PhpMyAdmin tai vastaava ohjelma, jonka kautta palauttaminen onnistuu. PhpMyAdminia varten tarvitset seuraavat tiedot 1) Tietokannan käyttäjänimi 2) Salasana ja 3) tietokannan nimi.
Kun olet kirjautunut PhpMyAdmin -ohjelmaan selaimen kautta valitset tietokannan (vasemmassa palkissa) ja sen jälkeen valitset “Tuonti”
Selaa tietokanta (se sql – tiedosto) ja valitse siirry.
Sitten pian tulee ilmoitus, että tietokanta on päivitetty.





