Teknologoa typerryttää opettajan

Minun ollessa koulussa joskus kauan, tosi kauan sitten, jakaantuivat opettajat kahteen kastiin eli niihin, jotka kirjoittivat taululle ja niihin, jotka kirjoittivat kalvolle. Tosin ei sillä ollut väliä, koska oppilas kirjoitti aina kaiken vihkoonsa. Vähitellen alettiin järjestää opetusta siihen kuinka tehdään hienoja kalvoja.

Siitä vuosia eteen päin ja oltiinkin tilanteessa, jossa opettaja oli osattava powerpoint, koska sehän muutti paskankin hyväksi. Vielä vuosia eteen päin ja sitten oltiinkin netissä ja muistan kuinka asiantuntijat neuvoivat “taustan on oltava harmaa”. Vielä muutama vuosi ja alettiin puhua siitä, että opettajan pitäisi olla opettaja 2.0 ja koulun 2.0.

Nyt pitää sitten osata iPadin kautta opetus, koska se on se uusin juttu. Väkisinkin tulee mieleen erän professorin ajatus siitä, että kuka opettajista saa aikaan enemmän tuhoa? Tietenkin se opettaja, joka osaa menetelmät, mutta ei ymmärrä sisällöistä mitään.

Tosin nykyisin sisällöllä ei ole väliä, jos 100 tykkää väärästä vastauksesta ja nolla oikeasta niin enemmän klikkauksia saanut vaihtoehto voittaa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *