Sonera–DNA 1-0

Nyt viimein oli mahdollisuus kokeilla kuinka Soneran 4G mokkula toimii Mikkelin jäähallissa. Ja samalla kertaa tietysti kokeilussa DNA;n ylpeys eli DNA Mokkula 4G WLAN. Koska tarkoitus oli lähettää pelejä livenä nettiin niin ratkaisevassa roolissa oli upload-nopeus.

Yleensä DNA on ollut hallissa hyvä valinta, mutta tällä kertaa upload-nopeus oli todella huono eli jotain luokkaa 0,2 mb/s. Ehkä hallissa oli liikaa DNA-yhteyksiä, mutta livelähetys ei vaan onnistunut. Ei onnistunut, vaikka halli on 4G DC yhteyden kuuluvuusalueella.

Soneralla ei ollut vastaavaa laitetta, joka loisi langattoman yhteyden. Eli perinteisellä mokkulatekniikalla. Aiempi testi osoitti hallin parkkipaikalla, että uploadnopeus on 4G:stä huolimatta onneton. Tosin nyt hallin sisällä yhteys ei enää ollut 4G vaan 3G+. Ja nyt potkua uploadin osalta lähes 4 mb/s. Lähetykset onnistuivat hyvin ilman pätkimistä. Olisi tietty ollut kiva kokeilla livelähetystä parkkipaikalta, koska 4G olisi luultavasti tarkoittanut hidasta upload-nopeutta kuten aiemmassa kokeessa.

Ja DNA:n osalta on todettava, että ilmeisesti yhteys olisi toiminut paremmin viereisessä harkkahallissa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *