Rikon Youtuben käyttöehtoja

Ensimmäisen kerran törmäsin Youtuben outouteen vuonna 2012, kun tein oppimateriaalia på svenska. Googlen mielestä esitykseni oli sävellys.Nyt Youtube on korjannut mokansa eikä enää väitä minun rikkovan Music Publishing Rights Collecting Societyn oikeuksia. Olisin tietty itse voinut ilmoittaa Youtubelle, että väärässä ovat, koska sellaista mahdollisuutta tarjottiin.

. En kiistauttanut ja jäin odottamaan seurauksia. Niitä ei tullut.

Youtubella on käyttöehtoja ja niitä kannattaa lukea. Olen rikkonut seuraavaa käyttöehtoa vastaan (5.1 L))

“hyväksyt olla käyttämättä Sisältöä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin henkilökohtaiseen, epäkaupalliseen käyttöösi”

Tunnustan, että olen julkisesti esittänyt tekemiäni videoita opetustilanteista, jotka Suomessa tulkitaan julkisiksi esittämisiksi. Katso esim. Tuotos ry:n käsitys.

“YouTuben käyttöehtojen mukaan YouTuben käyttö on sallittua yksityisessä käytössä. Mikäli mietit YouTuben käyttöä opetuksessa, ota yhteyttä Tuotokseen niin lakiosastomme selvittää asian tapauskohtaisesti.”

Tekijänoikeus.fi -sivusto vastaa kysymykseen, että saako Youtubea käyttää opetuksessa seuraavasti.

“YouTuben palveluehtojen kohdassa 5.1 L todetaan palvelun olevan tarkoitettu ainoastaan henkilökohtaiseen, epäkaupalliseen käyttöön. Oppilaitoksessa tapahtuva esittäminen on julkista esittämistä, joten palveluehtojensa mukaan YouTubea ei voida opetuksessa käyttää.“

Koska Youtubeen laittamani materiaali rikkoo jatkuvasti Youtuben käyttöehtoja on alettava etsiä vaihtoehtoja. Koska Youtube sulkee tilin, jos sitä käytetään väärin.

Ja sulkeutuuko Youtube –tilini. Kyllä taatusti, koska olen ladannut sinne JibJab videoita. Jokaisesta videosta pitää maksaa JibJabille, mutta sitten jälleen alkaa se sama rumba Youtuben kanssa, jossa Youtube uhkaa tilini sulkemisella.

Ymmärrän, että vilpillisten kiistautuksien esittäminen voi johtaa YouTube-tilini sulkemiseen.

Nyt se tilini sitten taatusti lakkaa ja ellei lakkaa niin lakkautan sen itse.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *