Raspberry Pi:n käyttö toiselta koneelta

Kun Raspberry Pi on saatu käynnistettyä ja asetukset ovat kohdallaan on aika siirtyä vaiheeseen, jossa tuota pientä tietokonetta käytetään toiselta koneelta. Siihen vaaditaan ainoastaan kaksi asiaa. Ensimmäiseksi on selvitettävä mikä on Raspberry PI.n ip-osoite. Eli verkkokaapelin in oltava kiinni ja sitten kirjoitat seuraavasti.

ifconfig

Komento kertoo sinulle tietoa koneesi verkosta. Erityisen tärkeä on tässä tapauksessa eth0 ja sieltä kohta inet addr: 10.0.0.15. Jos kyseisessä kohdassa ei näy numerosarjaa, ei koneesi ole kytkettynä verkkoon.

image

Sitten tarvitset ohjelman, jonka avulla yhteys muodostetaan. Lataa omalle koneellesi Putty. Puutyä ei asenneta Windowsiin vaan se suoritetaan exe-tiedostona. Napsuatat vaan ohjelman käyntiin esim. työpöydältäsi. Sitten kirjoita koneesi ip-osoite ja ota yhteys Raspberry Pi koneeseen. Kirjoita IP-osoite kenttään Host name (or IP adress) ja paina painiketta “open”.

image

Koska muodostat yhteyden ensimmäistä kertaa saat varoituksen. Vastaa myöntävästi. Tämä varoitus on lähinnä siltä varalta, että olisit muodostamassa yhteyttä väärään tietokoneeseen.

image

Sitten tunnus, joka on pi. Paina Enter ja kirjoita salsanasi ja paina uudelleen Enter.

image

Sitten olet kirjautunut Windowskoneeltasi Raspberry Pi tietokoneelle verkon yli. Tosin tällä kertaa on kyseessä lähiverkko, mutta kuitenkin verkkoyhteys.

image

HUOM! Olet päätenäkymässä, joten graafinen näkymä ei toimi. Älä siis kokeile komentoa startx. Mutta kerta nyt ollaan sopivasti päätenäkymässä, voimme päivittää RaspBerry Pi:n käyttöjärjestelmän. Kirjoita komento, joka hakee päivitykset.

sudo apt-get update

Tilanne päivittyy ruudulle.

image

Kun kaikki on valmista on aika asentaa päivitykset.

sudo apt-get upgrade

image

HUOM! Liittäminen (paste) ei tapahdu Puttyssä pikanäinyhdistelmässä CTRL+V. Liittäminen tapahtuu käyttäen hiiren kakkospainiketta. Yksi napsautus riittää liittämään tekstiä leikepöydältä.

Lopuksi voit käynnistää Rasberry Pi:n uudelleen, ihan vaan kokeillaksesi, että kuinka koneen käskytys toimii.

sudo reboot

Hetken päästä Puttyn yhteys katkeaa, koska Raspberry Pi sammui.

image

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *