Netti ei toimi = turhautunut

Ennen työpaikallani oli kaveri, joka totesi usein “internet on rikki”. Silloin elettiin 1990-lukua ja nettiyhteydet olivat mitä olivat. Kuitenkin niillä pääsi välillä nettiä selaamaan. Toista se on nyt Soneran ADSL toimii ja ei toimi. Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin se, että joutuu hankkimaan prepaid mokkulan, jotta pääsee päivittämään blogiaan. Kyllä tämä sujuu mokkulalla, mutta tuo kalliimpi liittymä, johon solmin juuri uuden kahden vuoden sopimuksen ei näytä toimivan. Tai välillä toimii ihan ok, mutta sitten iskee jumi. Netissä et pääse mihinkään vaikka telkkarin boksi olisi kiinni.

Homma lähtee yleensä rullaamaan nettikatkon aikana, kun ADSL boksin pakottaa tehdasasetuksille.

nopeustesti0

Kun boksi on taas käynnissä on nopeus siedettävä eli selaamisessa ei ongelmaa.

nopeustesti1

Mutta, kun painan nappia “Testaa uudelleen” saan selvästi heikommat tulokset.

nopeustesti2

Ja sitten taas uudestaan.

nopeustesti3

Ja lopulta netti ei edes toimi sen vertaa, että nopeutta voisi testata. Ja tämä on nyt se vaihe, kun ADSL-yhteyttä ei vaan käytännössä ole.

nopeustesti4

Nyt tämä oire iski näin iltasella, tosin sama oire oli aamulla ja aamupäivällä. Mutta sitten se toimikin taas pitkään kunnes nyt taas. Ehkä tälle löytyy jokin vika, koska noilla nopeuksilla tyyliin 0,85 Mbit/s ei paljoa nettiä käytetä. Vika lienee tuskin tässä koneessa, jossa juuri asennettu Windows 10 – tai mistä sen tietää. Toisaalta Windows 7:n kanssa samoja oireita ja ennen kaikkea iPadillä on turha mennä nettiin langattomalla yhteydellä, koska useimmiten se ei toimi eli sama yhteys ja sama jumi. Toisaalta, jos vielä kokeilen mitä MacBook Air sanoo. Ja ehkä jumi on taas ohi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *