Muokkaa WordPressin teemaa Twenty Fourteen

Aiemissa kirjoituksissa asensin WordPressin muistitikulle. Nyt on aika tehdä jotakin sillä uudella Wordpresillä, joka on asennuksen jäljiltä varsin karun näköinen. Lisäksi ainakin minulle tuotti ongelmia pähkäillä, että mistä ne kuvat siihen tulevat. Pienen testailun jälkeen teema alkoi näyttää samalla kuin kuvissa. Aluksi teema tosin oli kuten alla olevassa kuvassa.

kuva

WordPressin uusin teema on versiosta 3.8 saakka ollut Twenty Fourteen. Teema on responsiivinen eli sivusto näyttää hyvältä päätelaitteesta riippumatta. Ja ennen kaikkea sivuja voi selailla niin kännykällä, tabletilla kuin tietokoneella, jossa on iso näyttö. Teema on varsin yksinkertainen eli se jättää paljon tyhjää tilaa. Tyhjä tila on kuvia varten eli teema hyödyntää kuvia maksimaalisesti.

Teema näyttää asennuksen jäljiltä todella karulta, koska esimerkkiartikkeleita on vähän. Lisäksi artikkeleista puuttuvat artikkelikuvat. Teema herää eloon, kun kirjoitat pari artikkelia lisää ja laitat niihin artikkelikuvat. Hyviä artikkelikuva saa osoitteesta: http://www.morguefile.com/. Mikä parasta kuvat ovat ilmaisia ja niitä saa käyttää ihan laillisesti. Ja tekstiä saa kätevästi osoitteesta http://fi.lipsum.com/. Ja artikkelikuva lisätään aina sieltä oikealta alhaalta. Eli, kun kirjoitat artikkelia niin laita myös artikkelikuva.

 

artikkelikuva

Tämän jälkeen sivustolla alkaa olla ilmettä, koska siinä on kuva. Eli tässä näkyy artikkelikuva, artikkelin otsikko ja hieman tekstin alkua.

lintukuva

Ja vielä enemmän sivuille saa ilmettä, kun kiinnittää artikkeleita. Tämä tapahtuu kätevimmin pikamuokkauksen kautta.

kiinnitä

Muutosten jälkeen kuvat pääsevät oikeuksiinsa nyt pienemmässä koossa.

alkua

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *