Mozilla Popcorn Maker

Mozilla Popcorn Makerin idea on, ettei käyttäjän tarvitse olla tekninen nero rakentaakseen interaktiivisen videoesityksen. Lisäksi kaikki tapahtuu verkossa eli käyttäjän ei tarvitse asennella koneelleen kalliita ohjelmia.On myös huomattava, ettei Mozilla Popcorn Maker ole tavallinen videonleikkausohjelma verkossa kuten esim. seuraavat palvelut.

Mozilla Popcorn Makerin erikoisuus on siinä,että videot ovat interaktiivisia ja dynaamisia. Jos videossa on linkki, on se samanlainen kuin millä tahansa HTML-sivulla. Paina videossa pause ja napsauta linkkiä ja pian linkin osoittama sivu avautuu. Sekin on mahdollista, että videossa on upotettuna Googlen kartta. Jälleen voit käyttää kyseistä karttaa, vaikka se on videossa kiinni. Jos upotat Twitterin videoon, näkyy videossa aina uusin kyseisen Twitterkanavan viesti.

Miten se toimii?

Popcorn Maker ei käytä Flashiä lainkaan, vaan kaiken toiminnallisuuden mahdollistaa HTML 5. Siihen päälle tietysti vielä CSS:ää ja javascriptiä niin paketti on valmis. Omalle koneelle ei tarvitse asentaa mitään, myöskään selain ei kaipaa ylimääräisiä laajennuksia. Sein on erikoista, ettei online palvelussa ladata mitään palvelimelle eli raskasta tiedostojen siirtoa ei tarvita.

Popcorn Maker hyödyntää kaikkea mitä on netissä jo valmiina ja tekee siitä oman remixauksen. Videon voit linkittää Youtubesta, musiikin voit linkittää SoundCloudista ja kuvat saat tietysti Flickristä. Eikä siinä vielä kaikki, koska voit upottaa sivuille Twitterfeedejä ja Wikipedian artkkleita. Twitterifeedit ovat videossa täysin reaaliaikaisia ja Wikipediaa voit selailla normaalisti eli esim. vieritys toimii. Lisäksi Popcorn Maker tarjoaa vielä omat työkalut mm tekstin ja puhekuplien muodossa.

Huonot puolet

Popcorn Maker ei ole käytettävyyden osalta erityisen hyvä, ainakin siinä mene aikaa ennen kuin ymmärtää logiikan. Ja sitten se suurin heikkous eli videoita ei voi oikeasti editoida tai leikata eli kyseessä ei ole videoeditointiohjelma.Et voi esim. lyhentää videoleikettä tai tehdä siihen efektejä kuten esim. hidastusta. Eikä näköjään onnistu leikkeiden yhdistäminen eikä sekään onnistu, että leikkeet olisivat erillään esim. ääni ja kuva.

Ja tässä kokeilua, ks linkki alla.

http://popcorn.webmadecontent.org/9g3

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *