Miksi WordPress blogialustaksi?

WordPress suunniteltiin alun perin blogialustaksi, siksi siinä on mietitty kaikki toiminnot bloggauksen näkökulmasta. Monet kilpailevat ohjelmistot ovat alun alkaen olleet julkaisujärjestelmiä, joihin on jälkikäteen liitetty bloginomaisia piirteitä. Sellainen menettelytapa johtaa väkisinkin siihen, ettei ohjelmalla voi aloittaa bloggaamista suoraan kuten se on WordPressissä ollut tapana. WordPress on heti valmis bloggaamista varten. Lisäksi WordPressin vuosien etumatka muihin vastaaviin ohjelmistoihin näkyy myös siinä, että sille on kehitelty suuri määrä lisäosia ja sivupohjia.

WordPress on ylivoimainen verrattaessa blogialustoja, mutta se on menestynyt loistavasti myös erilaisissa julkaisujärjestelmien välisissä kilpailuissa. Vuonna 2009 WordPress voitti palkinnon sarjassa “Packt Best Open Source CMS Awards”. Seuraavana vuonna palkinto tuli sarjassa “Hall of Fame Open Source Awards.” (Wikipedia.) Internetissä WordPressin suosio näkyy myös siinä, että monet sivustot käyttävät WordPressiä julkaisualustanaan. Wappalyzerin mukaan WordPress on suosituin julkaisujärjestelmä. Sen osuus oli peräti 65 % kaikista asennetuista julkaisujärjestelmistä. (Wappalyzer.)

media001

Yllä olevassa kuvassa näkyy myös WordPress.com, joka on WordPressin online versio. Se toimii kokonaan verkossa eli sinun tarvitsee vain luoda itsellesi tunnus, jonka jälkeen pääset heti bloggaamaan. WordPress.Com on riisuttu versio palvelimelle asennettavasta WordPresistä, mutta muutoin se on samanlainen kuin varsinainen WordPress. Lisäksi se on hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka ei halua sijoittaa bloggaamiseen euroakaan. Pienenä haittapuolena ovat tosin mainokset, joita blogikirjoituksien yhteyteen alkaa ilmestyä.

WordPressin valintaa blogiohjelmaksi puoltaa myös se seikka, että siihen on olemassa runsaasti offline -työkaluja. Sellaisten työkalujen avulla voi kirjoittaa ja muokata blogikirjoituksia entistäkin helpommin. Kokeilemisen arvoinen on ainakin Microsoftin Live Writer. Sen avulla blogikirjoitusten teko on helpompaa kuin Wordin käyttö. Kuvatkin saa kätevästi mukaan ihan Ctrl+V -käskyllä eli kopioi ja liitä toimii.WordPress on kaiken hyvän lisäksi ilmainen ja se on käännetty suomeksi. WordPressin päivitykset hoituvat nykyisin automaattisesti eli WordPress päivittää itse itsensä uusimpaan versioon. Lisäksi WordPress on seurannut aktiivisesti webin kehitystrendejä, joka näkyy mm siinä, että WordPressin oletusteemat eli sivupohjat ovat jo useamman vuoden ajan olleet responsiivisia. Responsiivisuus tarkoittaa sitä, että websivut mukautuvat näytön koon mukaan. Sivustoa voi esim. käyttää sujuvasti puhelimella.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *