WordPress suunniteltiin alun perin blogialustaksi, siksi siinä on mietitty kaikki toiminnot bloggauksen näkökulmasta. Monet kilpailevat ohjelmistot ovat alun alkaen olleet julkaisujärjestelmiä, joihin on jälkikäteen liitetty bloginomaisia piirteitä. Sellainen menettelytapa johtaa väkisinkin siihen, ettei ohjelmalla voi aloittaa bloggaamista suoraan kuten se on WordPressissä ollut tapana. WordPress on heti valmis bloggaamista varten. Lisäksi WordPressin vuosien etumatka muihin vastaaviin ohjelmistoihin näkyy myös siinä, että sille on kehitelty suuri määrä lisäosia ja sivupohjia.
WordPress on ylivoimainen verrattaessa blogialustoja, mutta se on menestynyt loistavasti myös erilaisissa julkaisujärjestelmien välisissä kilpailuissa. Vuonna 2009 WordPress voitti palkinnon sarjassa “Packt Best Open Source CMS Awards”. Seuraavana vuonna palkinto tuli sarjassa “Hall of Fame Open Source Awards.” (Wikipedia.) Internetissä WordPressin suosio näkyy myös siinä, että monet sivustot käyttävät WordPressiä julkaisualustanaan. Wappalyzerin mukaan WordPress on suosituin julkaisujärjestelmä. Sen osuus oli peräti 65 % kaikista asennetuista julkaisujärjestelmistä. (Wappalyzer.)
Yllä olevassa kuvassa näkyy myös WordPress.com, joka on WordPressin online versio. Se toimii kokonaan verkossa eli sinun tarvitsee vain luoda itsellesi tunnus, jonka jälkeen pääset heti bloggaamaan. WordPress.Com on riisuttu versio palvelimelle asennettavasta WordPresistä, mutta muutoin se on samanlainen kuin varsinainen WordPress. Lisäksi se on hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka ei halua sijoittaa bloggaamiseen euroakaan. Pienenä haittapuolena ovat tosin mainokset, joita blogikirjoituksien yhteyteen alkaa ilmestyä.