Matkani 24 tunnnin juoksuun nivelrikon kanssa – osa 2

Polven kanssa ei ole esiintynyt ongelmia. Se ei ole kipeä juostessa. Yölläkään en herää jalan kipuun. Joka aamu, noustessani sängystä, tunnustelen polveni tilaa. Polvi tuntuu hyvältä heti aamusta. Ainoa ongelma on polven jäykkyys verrattuna toiseen polveen. Lisäksi polvi ei taivu täysin suoraksi.

Pakkasta ja loskaa

Tammikuun juoksusäät olivat usein liian kylmiä, minkä vuoksi juoksin sisällä juoksumatolla. Helmikuun lopussa sää lauhtui sen verran, että pystyin juoksemaan ulkona loskassa. Running Index laski arvoon 37, mikä herätti hieman huolta. Juokseminen pimeässä ja loskassa, päällä runsaasti vaatetusta, saattoi kuitenkin osittain selittää laskun. Koko helmikuun ajan painoni pysytteli yli 90 kilogrammassa, mikä myös hidasti vauhtiani.

Lumet sulaa

Maaliskuussa alkoi vihdoin näkyä lunta ja jäätä vailla olevaa asfalttia. Running Index koheni arvoon 40, mutta laski sitten tasolle 39. Samoihin aikoihin koin ikävän takaiskun. Nivelrikosta kärsivä jalkani alkoi kipeytyä oudosti nivusen ja selän puolelta, ja tuntui, etten kykenisi edes kävelemään. Todennäköisesti futsalissa annetut sisäsyrjäsyötöt ärsyttivät jotakin.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *