Markkinoijat valehtelevat

Tämä päivä on näköjään markkinoinnin päivä. Alan ymmärtää miksi kaikki puhuminen markkinoinnista saa minut vihaiseksi. Seth Godin! Joo ei guruja, mutta olkoon tällä kertaa. Pidän hänen kirjastaan ” All marketers are liars”. Kärjistäen voisi sanoa, että me kaikki olemme valehtelijoita. Luomme kuvan itsestämme, joka ei kuitenkaan ole ihan sitä mitä pohjiltamme olemme. Luomamme kuva itsestämme on ylikorostunut ja jopa valheellinen. Kun markkinoija osaa hommansa hän osaa valehdella meille lisää eli vahvistaa meidän valheellista kuvaa itsestämme.

Markkinoinnissa on kyse tarinoista, joilla vahvistamme  mielikuviamme. Kyse ei ole siitä, että sinulla on auto, koska Porsche luo sinusta ihan toisenlaisen mielikuvan kuin Volkswagen.  Musiikki on aina samanlaista, mutta kalliin puhelimen avulla vahvistat omaa tarinaasi.

Itse luulen olevani irrallaan moisesta hömpästä. Mutta minäkin olen pelissä mukana. Jotenkin minulle on myyty kirjasto kotiini. Kait vahvistan sillä mielikuvaa itsestäni fiksuna ihmisenä. Markkinoija on onnistunut ainakin minun suhteeni.

 YouTubesta löytyy video, jossa Godin esittelee teesejään.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *