Mielenkiintoni kohteena on WordPress ja websivujen tekeminen. Satunnaisesti kirjoitan myös muista projekteistani kuten esim. katkenneesta akillesjänteestä ja juoksemisesta. Kirjoittamistani ohjaa vahvasti sattuma, joskus katkeaa akillesjänne ja joskus löytyy uusi harrastus.
Nykyinen asuinpaikkakuntani on Mäntyharju. Muutin tänne vuonna 1994 Vaasasta. Aluksi kaipasin Vaasan tuttua kaksikielistä ympäristöä. Nykyisin suomen kieli riittää hyvin.
Pienessä kylässä tarvitaan kaikkia
Vaasassa pelasin Suomen huonoimmassa jalkapallojoukkueessa. Solf IK oli useana peräkkäisenä vuotena kutosdivarin viimeinen. Siitä Futari -lehti keksi kirjoittaa artikkelin Suomen huonoimmasta futisjoukkueesta. Lisäksi olin Mäntyharjuun muuttaessani 30 v eli liian vanha kaikkeen. Vaimo kuitenkin bongasi paikallislehdestä ilmoituksen, että futisjengi etsii pelaajia.
Siitä sitten urkeni uusi futisura pelaajana ihan nelosdivarissa. Koska kylä oli pieni niin seuraavan vuonna olin jo palloilujaoston puheenjohtaja ja joukkueen pelaajavalmentaja. Ja edelleen, koska kylä on pieni olin pian myös lehtijuttujen kirjoittaja, websivuston tekijä ja juniorivalmentaja. Ikää tuli lisää, joten aloin pelata myös KKI-35 joukkueessa sekä valmentaa naisten joukkuetta. Siihen päälle valokuvaus ja videokuvaus sekä videoiden teko kauden päättäjäisiin. Pienessä kylässä riittää rooleja.
Mäntyharju – Mikkeli
Mäntyharju on lähellä Mikkeliä ja nyt olen ajellut kyseistä työmatkaa yli 20 vuotta. Mikkelikin on pieni paikka, joten sieltäkin on löytynyt rooleja.
Julkaisuja
Joskus on tullut kirjoitettua jotakin myös suomeksi. Ruotsinkielisestä osiosta löytyy ruotsinkieliset julkaisut.
Sarja, J. (2001). Vapaa sivistystyö vapaana myös netissä. Teoksessa Verkot ja teknologia aikuisopiskelun tukena. Aikuiskasvatuksen 42. vuosikirja. Helsinki: Kansanvalistusseura ja Aikuiskasvatuksen tutkimusseura, 195-214.
Sarja, J. (2005). Haasteena muutos ja oppiminen. IT-viikko 8.12.2005 (43), tietoliite 405.
Sarja, J. (2006). Orjasta verkko-orja. Tietotekniikan liiton teemasivut. Tietoliite 106.
Sarja, J. (2007). Kehittyvä oppimateriaalituotanto. Teoksessa M. Julkunen & P. Väänänen (toim.) Rajalla – aikuiskasvatus suuntaa verkkoon. Tutkimuksia ja raportteja, Mikkelin ammattikorkeakoulu, 60-81.
Terve,
Mielenkiintoinen tuo Rasperry – mielenkiintoista myös että sen käyttökohteita on myös mietitty YritysTakomolla.
Haluaisin kokeilla tuota Raperry Pi:tä- Mistä voisin aloittaa:
– mistä kannattasi tilata ja millä hinnalla?
– mitä pitää ottaa huomioon käyttöönotossa – käyttöjärjestelmän asennus (linux) jne ?
– onko jo kokemusta GPIO:sta, jos ei niin olisiko Takomolla joku, jolta kysyä (olen Takomon jäsen) ?
-Mikä on käyttämäsi ohjelmointiympäristö/IDE ja miten olet asentanut ohjelman laitteelle ?
Olisin kiitollinen pienestäkin avustasi.
Kiinnostaisi jokin oikea käyttökohde laitteelle ja myös GSM moldulin yhdistäminen, jotta voisin esim lähettää mittasdataa esim Apache-serverille, Apachesta jo onkin kokemusta.
Ystävällisin terveisin,
Timo Jokineva
Minun tietoni on tässä sivustolla kategoriassa Raspberry Pi https://www.jarisarja.fi/?cat=6, koitan dokumentoida kokeilujani.
Niinon Jarikin muuttunut. En olisi Otavan kaupassa tunnistanut jos vastaan olisit/olet kävellyt. Olen monesti käynyt K- ja S-kaupassa, molemmin puolin tietä. Sukulaisilla mökki Puulaveden rannalla. Otavassa, tai Mikkelissä kauppaostokset tehejään, sano Pohojalainen.