Kuka?

Olen yli 50 vuotias mies, joka kirjoitta blogiaan epäsäännöllisesti. Mielenkiintoni kohteena on WordPress ja websivujen tekeminen. Satunnaisesti kirjoitan myös muista projekteistani kuten esim. katkenneesta akillesjänteestä ja Rasberry Pi:stä. Kirjoittamistani ohjaa vahvasti sattuma, joskus katkeaa akillesjänne, joskus joku ryssii pahasti digitaalisuuden saralla ja joskus löytyy uusi harrastus.

Nykyinen asuinpaikkakuntani on Mäntyharju. Muutin tänne vuonna 1994 Vaasasta. Vieläkin kaipaan Vaasan tuttua kaksikielistä ympäristöä. Toisaalta uusi ympäristö mahdollisti uusia asioita. Pääsin täällä Männyssä aloittamaan uudelleen jääkiekkomaalivahdin hommat peräti kaksi kertaa. Nykyisin käyn pelaamassa maalissa vuosittain sellaiset 150 kertaa. 

Pienessä kylässä tarvitaan kaikkia

Vaasassa pelasin Suomen huonoimmassa jalkapallojoukkueessa. Solf IK oli useana peräkkäisenä vuotena kutosdivarin viimeinen. Siitä Futari -lehti keksi kirjoittaa artikkelin Suomen huonoimmasta futisjoukkueesta. Lisäksi olin Mäntyharjuun muuttaessani 30 v eli liian vanha kaikkeen. Vaimo kuitenkin bongasi paikallislehdestä ilmoituksen, että futisjengi etsii pelaajia. Hän kait huomasi, että olen ulkona kaikesta. Ei kavereita, eikä ruotsinkieltä.

Siitä sitten urkeni uusi futisura pelaajana ihan nelosdivarissa. Koska kylä oli pieni niin seuraavan vuonna olin jo palloilujaoston puheenjohtaja ja joukkueen pelaajavalmentaja. Ja edelleen, koska kylä on pieni olin pian myös lehtijuttujen kirjoittaja, websivuston tekijä ja juniorivalmentaja. Ikää tuli lisää joten aloin pelata myös KKI-35 joukkueessa sekä valmentaa naisten joukkuetta. Lisäksi minusta tuli seuran lisenssivastaava. Siihen päälle valokuvaus ja videokuvaus sekä videoiden teko kauden päättäjäisiin. Pienessä kylässä riittää rooleja.

Mäntyharju – Mikkeli

Mäntyharju on lähellä Mikkeliä ja nyt olen ajellut kyseistä työmatkaa yli 20 vuotta. Mikkelikin on pieni paikka, joten sieltäkin on löytynyt rooleja. Ainakin jääkiekkomaalivahtia tarvitaan aina. Kun pääsen eläkkeelle, voin olla hallilla päivystämässä siltä varalta, että joltakin vuorolta puuttuu veskari. Mikkelissä on ollut pulaa myös verkkopedagogeista ja websivujen tekijöistä eli mukavasti on hommia riittänyt.

Leave a commentTimo Jokineva

6 vuotta ago

Terve,

Mielenkiintoinen tuo Rasperry – mielenkiintoista myös että sen käyttökohteita on myös mietitty YritysTakomolla.
Haluaisin kokeilla tuota Raperry Pi:tä- Mistä voisin aloittaa:
– mistä kannattasi tilata ja millä hinnalla?
– mitä pitää ottaa huomioon käyttöönotossa – käyttöjärjestelmän asennus (linux) jne ?
– onko jo kokemusta GPIO:sta, jos ei niin olisiko Takomolla joku, jolta kysyä (olen Takomon jäsen) ?
-Mikä on käyttämäsi ohjelmointiympäristö/IDE ja miten olet asentanut ohjelman laitteelle ?

Olisin kiitollinen pienestäkin avustasi.

Kiinnostaisi jokin oikea käyttökohde laitteelle ja myös GSM moldulin yhdistäminen, jotta voisin esim lähettää mittasdataa esim Apache-serverille, Apachesta jo onkin kokemusta.

Ystävällisin terveisin,
Timo Jokineva

jaris

6 vuotta ago

Minun tietoni on tässä sivustolla kategoriassa Raspberry Pi https://www.jarisarja.fi/?cat=6, koitan dokumentoida kokeilujani.

Anssi Hietaharju

5 vuotta ago

Niinon Jarikin muuttunut. En olisi Otavan kaupassa tunnistanut jos vastaan olisit/olet kävellyt. Olen monesti käynyt K- ja S-kaupassa, molemmin puolin tietä. Sukulaisilla mökki Puulaveden rannalla. Otavassa, tai Mikkelissä kauppaostokset tehejään, sano Pohojalainen.