Liitutaulun nauhoitus

Minua on vaivannut se, ettei matematiikan tapaisia aineita voi tallentaa luontevasti verkkoon. Kuvaruudunnauhoitusohjelmia on monia, mutta ongelmana on se, että matematiikka pitäisi voida kirjoittaa paperille. Photoshopin kaltainen ratkaisu tasoineen on aika monimutkainen, joten etsin vaihtoehtoisia tapoja.

iPad sovellukset

iPadille on olemassa lukuisia hyviä “liitutauluohjelmia”. Tosin niistä saa täyden hyödyn irti vasta siinä vaiheessa, kun käyttää kunnollista kosketuskynää kuten esim. Canyonin Stylus-kynä.

ShowMe

Ilmainen ja sisältää myös nauhoitusmahdollisuuden. Huono puoli on siinä, ettei nauhoitetta voi tallentaa Youtubeen.

ScreenChomp

Ilmainen ja sisältää nauhoitusmahdollisuuden. TechSmithin taattua laatua, mutta ei Youtube tallennusta.

Explain Everything

Hinta 2,69 € ja sisältää nauhoitusmahdollisuuden. Kokeilemistani selvästi paras ja muistuttaa oikeaa liitutaulua. Ja helposti onnistuu tallennus Youtubeen.

iPad dokumenttikamerana

iPadi voi käyttää myös dokumenttikameran tavoin. Idean tällaiseen kokeiluun sain kirjoituksesta “Vuoden 2013 turhake, perinteinen dokumenttikamera?”. Tärkeintä on, että kamera on suoraan kuvattavan alueen yläpuolella, koska takaa kuvattaessa käsi on edessä ikävästi. Mutta ylhäältä kuvattaessa sujuu hyvin. Ja telinekin löytyi netistä ja hinta alle 20 euroa. Ja siinä se on, dokumenttikamera, joka myös nauhoittaa. Ja äänenlaatu paranee huomattavasti kunnollisen mikrofonin avulla ja sellainen lisälaita, joka mahdollistaa XLR liittimen maksaa noin 30 euroa. Saatavissa ainakin Multitronicin kautta.

AirServer

Ja dokumenttikameran kuva olisi hyvä saada isommalle ja järeämmälle laitteelle kuin iPad. Johtoratkaisu on yksi vaihtoehto, mutta nykyään homman voi hoitaa langattomasti. AirServer PC-koneeseen, iPad dokumenttikameraksi ja nauhoitus Camtasialla. Tämä on paras yhdistelmä. Lisäksi AirServerin avulla iPad saadaan tietokoneen näytölle ja sitten vaan tekemään iPad ohjeita. http://www.airserver.com/Download

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *