Kyllä se kotona toimi!

Joskus käy niin, että on todettava ”kyllä se kotona toimi”. Juuri näissä yhteyksissä haluan muistuttaa, että on olemassa ratkaisu. Tallenna kaikki muistitukullesi ja ota tikku mukaasi. Kaikki toimii vaikka netti olisi poikki tai esityskoneella olisi puutteita.

Itselläni kävi niin, että oli tarkoitus esittää PDF-dokumentin avulla asioita. Tietysti yliopiston koneella ei voinut PDF:ää esittää, koska olisi pitänyt asentaa jokin päivitys ja ilman oikkareita asennus oli mahdoton tehtävä. Tilanteen pelasi kuitenkin muistitikkuni, jossa Firefox ja toimiva laajennus, jolla PDF avautui nätisti.

Ja usein käy niin, että se hieno powerpoint ei vaan toimi tai ainakin siitä puuttuu ääni. Taas ihmettelen miksei hommaa tehty Libre Officella, koska sehän ei maksa mitään. Tai jos ihan pakko niin miksei sitä koko esitystä äänineen voi tallentaa muistitikulle. Tietty aina voi syyttää tekniikkaa tai huonoa neuvojaa, koska kotikoneella se toimi.

Netti ei on aina rikki! Mutta miksi sitä omaa esitystä ei voi tallentaa tikulle. Muistitikulle voi asentaa wjopa ebpalvelimen eikä se maksa mitään kuten ei maksa tietokantakaan. Muistitikku on varma ratkaisu aina. Ja sille kannattaa asentaa ensin Portable.Apps niin kaikki tarvittavat ohjelmat kulkevat kätevästi mukana tikulla.

portable

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *