Kyllä se kotona toimi osa 3

Tämä blogikirjoitus on jatkoa aiemmille osille eli “Kyllä se kotona toimi!” ja “Kyllä se kotona toimi osa 2“.  Olin suunnitellut koulutuksen etukäteen ja tehnyt nahoitukset virtuaalikoneella, jotta siinä ei olisi mitään ylimäärästä tavaraa. Sitten koitti se odotettu koulutuspäivä. Ajattelin, että oma kone kiinni dataprojektoriin ja siellä kaikki kirjainmerkit valmiina ja salasanatkin syötetty – ainakin sillä virtuaalikoneella. Kävi kuitenkin niin, ettei oman koneen laittaminen videoprojektoriin ollutkaan suotavaa. Sitten ajattelin mennä opettajan koneella, mutta siinä ei ollutkaan kuin Internet Explorer. En antanut sen haitata, mutta pian kävi ilmi, että opettajan koneella oli englanninkielinen versio ja opiskelijoilla oli tietysti omissa koneissaan suomenkieliset selaimet.

Sitten ruokatunnin jälkeen muistin tikun. Tosin koko ruokatunnin oloisin voinut käyttää tehokkaasti ellen olisi sinä aikana siirtänyt autoa ja parkkikiekkoa. Jotenkin lähiopetus tuo näitä mitä ihmeellisimpiä ongelmia. Mutta ruokatunnin jälkeen muistin, että onhan minulla se tikku, jossa Firefox. Tuttu suomenkielinen Firefox. Toisaalta ei siinä ollut selaimen muistissa tarvittavia osoitteita. No ainakin kieli oli jo selaimessa oikein. Toisaalta tekemäni videot eivät olleet linkittyneet websivustolle. Ja nekin olisivat sillä omalla koneella niin kätevästi saatavilla. No löytyivät ne, mutta aikaa meni etsimiseen.

Ja vasta näin jälkikäteen huomasin, että miten ongelma olisi pitänyt huomioida etukäteen. Firefoxilla on sellainen ominaisuus kuin “Synkronisointi”. Nyt sitten virittelen sitä käyttöön myös tikulla eli selaimessa on aina tarvittavat tiedot. Eli seuraavalla kerralla on sitten oma tuttu selain, vaikka omaa konettani en saisi esityskoneeksi.

sync

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *