Kyllä se kotona toimi osa 2

Muistitikku on kätevä väline, koska se kestää todistetusti jopa pesukoneen käsittelyssä – on kokemusta. Nykyajan tikuille mahtuu paljon dataa ja tikut ovat aina vaan nopeampia, mutta vielä on ongelmia. Edellisessä kirjoituksessani eli osassa 1 käsittelin sitä, että muistitikulle kannattaa tallentaa kaikki. Jos tikulla on Powerpoint, jossa äänitiedosto mukana niin ehdottomasti äänitiedosto tikulle. Ja jos viitsii vielä testata toisella koneella niin hyvä.

Tikun kanssa voi ilmetä myös toisenlaisia ongelmia. Esim. webplavlein XAMPP toimi kotona loistavast ja sitten asiakkaan koneella se ei edes käynnistynyt. Hätäinen käyttäjä tekee tässä vaiheessa monta virhettä kuten esim. aloittaa uuden XAMPPin asennuksen tai klikkailee Start -painiketta uudelleen ja uudelleen samalla tietotekniikkaa kiroillen.

Ja miksi se XAMPP, joka oli asennettu tikulle ei sitten toiminut? Kyse on siitä, että aseman kirjain oli väärin, ehkä kotikoneella olio kiinni muitakin kovalevyjä USBin kautta. Levyaseman kirjain saattoi olla H ja asiakkaan tyhjässä koneessa se olikin E. No ei käynnisty XAMPP, jos asema on eri kuin asennusvaiheessa. Homma korjaantuu, jos osaa vaihtaa levyaseman – hakukoneen avulla löytyy tietoa. Mutta on olemassa helpompi ratkaisu eli tukulle asennettava ohjelma DriveLetterView. Ja sillä se asman vaihto sujuu helposti. Levyaseman kohdalla oikea hiirenpainike ja sitten “Change Driver Letter”.

letter1

Ja sukunimeni mukaisesti muutan tuon portable tikkuni kirjaimeksi S.

letter2

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *