Kuka maksaa?

Nykyään on monta tapaa saada mielipiteensä esiin ja tämä on yksi eli oma blogi. Tosin tämä minun tapani jakaa tietoa on kallis. Upcloudin palvelut maksavat ja minä maksan. WordPress on onneksi ilmainen ja mielelläni kerron siistä lisää, jos joku jaksaa kuunnella.

Mikä pännii?

Minä maksan ja jaan tietoa ilmaiseksi kiitos hyvän alustan eli WordPress. Tilaan myös lehtiä ja sehän hatuttaa, kun jotkut henkilöt kertovat niissä omia mielipiteitään. Minä tilaajana maksan, jotta joku muu kertoo minn maksamssa lehdessä mielipiteitään ihan ilmaiseksi. Yleensä nämä vapaamatkustajat ovat mukana politiikassa ja sen sijaan, että pitäisivät blogia, he änkeävät lehteen kertomaan mielipiteitään. Mielipide mene mun rahoilla ympäri nettiä ja vielä painettuna.

Mitä voin tehdä?

Voin perua lehden tilauksen, joka julkaisee minun rahoittamana toisten mielipiteitä. Tämä on hyvä strategia, mutta jos lehti julkaisee myös kunnollisia juttuja niin päätös on hankala. Voisin hankkia sponsorin blogilleni, mutta kirjoitan harvoin. Tarjouksia on tullut, mutta auton varaosat eivät ole mun aluetta.

Kuka hyötyy

Kouluttajana mietin, että kuka hyötyy, jos koulutan esim. Microsoftin ohjelmia. Tietysti Microsoft hyötyy, firma ei maksa killiänkään, vaikka koulutan heille uusia asiakkaita. On toki ilmaisia ratkaisuja kuten WordPress, mutta maksaako minulle mainostoimisto tai webhotelli? Vastaus on, että ei maksa. Koulutan heidän asiakkaitaan ilmaiseksi. Google hyötyy myös, mutta minä en. Siksi harkitsen ilmaisen toiminnan lopettamista, koska joku muu saa siitä hyötyä ja rahaa. Joku varastaa.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *