Akillesjänne osa 5: Komplikaatio eli sairaalaan

Sairaalahoitoa

Kipsihoitoon kuuluu oleellisen osana Klexane, josta mainitsin aiemmassa viestissäni. Klexanen eli napapiikin tarkoitus on estää komplikaatio eli tässä tapauksessa veritulpan muodostuminen. Piikitin koko kipsishoidon ajan, mutta kuuri loppui siinä vaiheessa, kun kipsihoito loppui ja aloin kävellä ortoosin avulla.Ortoosi

Näin jälkikäteen mietittynä napapiikkiä olisi pitänyt pistää myös ortoosihoidon aikana. Minulle tuli tulppa ja sehän tiesi sairaalareissua. Lopulta sairaalassa kului viikko. Tietty sairaalassa lohduttivat, että näitä sattuu eli kipsihoidossa on riskinsä. Toisaalta myös ortoosin kanssa on riskinsä, koska jalka ei sen sisällä paljoa liiku ja sitä pidetään kuitenkin myös yöllä.

Toivottavasti hoitomenetelmät kehittyvät ja napapiikkejä pistetään myös sinä aikana, kun ortoosi on jalassa. Ja tulppaa ei löydä muuten kuin ultralla, joten sekin kannattaisi laittaa osaksi hoitoa. Ja kannattaa seurata tuntemuksia jalassa ja niistä kannattaa mainita lääkärille. Itse lähdin lääkäriin, vaikka ajattelin sen olevan turha käynti. Ajattelin, että flunssaa tämä vaan on. Ei ollut flunssaa vaan kyse oli siitä, että tulppa oli jo ehtinyt keuhkoihin saakka.

Ja mitä tuntemuksia kannattaa seurata. Minun tapauksessani lähentäjän lihaksissa oli sellaisia tuntemuksia kuin olisin pelannut jääkiekkomaalivahtina. Tosin en ollut pelannut pitkään aikaan, joten tällaiseen tuntemukseen olisi pitänyt kiinnittää huomioita. Siellä oli se toinen tulppa. Alempana oli toinen tulppa, mutta se ei ilmoittanut itsestään millään tavoin ellei se sitten ollut se nilkan turvotus.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *