Joskus mitta täyttyy

Aiemmin kirjoitin siitä, että minua pännii maksaa lehdestä, jossa joku poliitikko saa ilmasta mainosta kirjoittamalla lehteen omia mielipiteitään. Länsi-Savo maksaa minulle kuitenkin sellaiset 393 €  ja Pitäjänuutiset 123 € vuodessa.

Säästä yli 500 euroa vuodessa!

Lasken lehtien tilauksien summat yhteen ja huomaan maksavani yli 500 euroa joka ikinen vuosi siitä, että luen toisten mielipiteitä. Säästyneillä rahoilla voin laittaa rahat tähän blogiin, mutta sittenkin jää melkein 500 euroa käteen! Ymmärrän hyvin, että mainos on lehdessä. Mainostaja maksaa, lehti saa rahaa ja minä toivottavasti bongaan hyvän tarjouksen. Vaalimainoskin menettelee, vaikka se ei hyödytä minua mitenkään. Joku kuitenkin maksaa sen mainoksen.

Sitten on se etuoikeutettujen ryhmä, jotka perhana … anteeksi kiroilu laittavat lehteen juttujaan ihan ilmaiseksi tai ehkä he saavat siitä jopa rahaa – ihan varmasti saavat. Sitten ne mielipiteet löytyy minun postilaatikosta ja minä maksan siitä lehdestä. Siksi harkitsen molempien lehtien tilauksen perumista. Se on vuosittain sellainen 500 euron tulo puhtaana käteen. Tosin siinä voi jäädä joku hyvä tarjous bongaamatta :)

Ota järki käteen!

Päätin lopettaa facebookin käytön, koska mitta tuli täyteen. Aikuiset miehet jakavat kuvia, joissa ihannoidaan norjalaista sivaria, joka tappoi siviilejä. Toinen oli vielä pahempi, koska siinä kehotettiin tappamaan väärin äänestäneitä. Mark Zuckerberg rikastuu, kun suomalaiset perheenisät jakavat tappotuomioita. Tekee mieli sanoa, että ota järki käteen, mutta kuten yksi pressaehdokas sanoi “vastakkain panemisen aika on ohi”. Ei siis tuomita heitä – tai kuka voisikaan tuomita. Facebookissa pärjää, jos on vahva e-persoonallisuus eli se persoona, joka on ilkeä, ylimielinen ja uhkailee väkivallalla. Kasvokkain nämä perheenisät ovat ihan mukavia hissukoita, jonka vuoksi tapaan heitä mieluummin oikeasti kuin facebookissa.

Pitääkö huolehtia kaikesta?

Kun selaa lehtiä niin tulee olo, että kaikesta pitäisi olla huolissaan ja kaikkeen pitäisi olla mielipide. Tänään pitäisi olla mielipide siitä, että millainen hallitus Suomeen tulee. Ei minulle siitä makseta, että huolehdin tai kommentoin. Juha Sipilä erosi taas jostakin, mutta en saa rahaa siitä, että spekuloin sillä mitä se merkitsee Keskustan tai tulevan hallituksen kannalta. Mistä vielä pitäisi huolehtia – ainakin Leijonista. Naiset hävisivät maailmanmestaruuden ja ilmeisesti vääryydellä. Eikä NHL:stä ole tulossa kunnon vahvistuksia taaskaan, koska he ovat väsyneitä. Ei minulle kukaan maksa niistäkään huolehtimisista. Eikä kukaan maksa, jos spekuloin tai kerron mielipiteeni. Elämä on helpompaa, jos keskittyy huolehtimaan siitä mistä minulle maksetaan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail