Google Drive

Koska eri puolilta alkoi kuulua sellaista juttua, että Google Drive on valmis ja toiminnassa, oli minunkin taas kokeiltava. Niinhän siinä kävi, että minäkin pääsin heti tänään Google Driven käyttäjäksi. Nyt Googlen sovelluksia on kokonainen rivi.

image

Google Drive on pitkään kaivattu lisä Googlen monipuolisiin työkaluihin. Aiemmin tiedostoja ei voinut tallentaa suoraan Googleen vaan oli käytettävä Googlen omia työkaluja kuten esim. Google Docs. Nyt tilanne on toinen, koska voit tallentaa mitä tahansa tiedostoja koneellesi kansioon Google Drive. Lisäksi Google hoitaa synkronoinnin niin, että pian tiedosto on netissä Google Drivessä ja pääset siihen käsiksi mistä päin maailmaa tahansa. Joten ensimmäinen toimenpide mikä kannattaa suorittaa on asentaa Google Drive koneellesi. Google Drive suosittelee sitä näkyvästi ja ehdottomasti kannattaa asentaa.

 

image

Asennuksen jälkeen sinulla on koneellasi kansio Google Drive. Sinun tarvitsee vain laittaa sinne tiedostot, jotka haluat jakoon Google Driven kautta. Lisäksi Google on tallentanut sinne valmiiksi mm Google Docsit.

Google Dokumenttien laajennus?

Google Drive vaikuttaa olevan liina hyvä ollakseen totta. Tarkemmin katsottuna kyseessä onkin Google Dokumenttien laajennus. Eli jos tallennat omalla koneellesi kansioon Google Drive esim. Wordillä tehdyn tiedoston, se kyllä löytyy Google Drivestä myös netin puolelta. Tosin netin puolella se on muuttanut muotoa ja onkin nyt Google Dokumentti, jota ei voi edes muokata. Lisäksi tarkemmin katsottuna kaikki Google Dokumentit, jotka ovat kovalevylläsi ovatkin Google Dokumentteja, joita ei offline tilassa voi muokata.

image

Kiusaus oli suuri kokeilla miten käy esim. mp3-tiedostojen samanlaisessa prosessissa. Tiedostot siirtyivät ja homma toimi. Mutta videomateriaalin osalta ei voi sanoa samaa, koska kestää ja kestää. Kuvassa näkyy, että hesacupin ja hydonaumasen kohdalla näkyy siniset nuolet sen merkkinä, että lataus on käynnissä.

image

Toinen tiedosto on suuruusluokkaa 100 MT ja toinen noin 900 MT, mutta ei siirry vaikka kuinka odottaa.Tai lopulta se 100 MT video siirtyi ja netin puolelta katsottaessa sitä toistaa samanlainen playeri kuin Youtubessa. Tosin saa tiedoston silti vielä takaisin omalle koneelle alkuperäisenä eli avi-muodossa. Jos tallennat zip-tiedostoja Google driveen niin sama homma, netin puolella Google pyrkii avaamaan zipatut paketit.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *