GetSimple

Jos sivusto sisältää noin parikymmentä sivua, GetSimple on loistava valinta julkaisujärjestelmäksi. Voit vaikuttaa GetSimplen asetuksiin ja valita erilaisia sivupohjia. Voit myös siirtää tiedostoja julkaisujärjestelmään ja laajentaa sitä pluginien eli lisäosien avulla. Tietokantaa ei tarvita, koska kaikki tallentuu xml-tiedostoiksi. XML:n vuoksi sivut ovat nopeat.

GetSimple on nerokas ja ultranopea julkaisujärjestelmä. Kaiken lisäksi se on ilmainen. GetSimple kuvailee itseään julkaisujärjestelmäksi, jossa on kaikki mitä tarvitaan ilman ylimääräisiä, tarpeettomia toimintoja.

Verrattuna muihin nk. flat file -julkaisujärjestelmiin GetSimplen valintaa puoltavat seuraavat seikat: Ensinnäkin se on tietoturvallinen, koska salasana kryptataan. Toinen etu on siinä, että GetSimplessä voi luoda useita tunnuksia. Usein flat file -pohjaisissa julkaisujärjestelmissä on vain yksi käyttäjätunnus. Kolmas seikka, joka puoltaa GetSimplen valintaa, on kieliversiointi. GetSimplessä on hienosti huomioitu se, että sivustot ovat nykyään monikielisiä. Neljänneksi voisi todeta, että GetSimplellä on aktiivinen kehittäjäyhteisö. Kyse ei ole yhden henkilön projektista. Viides hyvä piirre GetSimplessä on se, että plugineja kehitetään ahkerasti.

Ominaisuudet

  • XML perustainen – ei tietokantaa
  • helposti opittava käyttöliittymä
  • helppo asennus
  • helposti muokattavat sivupohjat
  • sitemap & pingaus
  • avainsanat ja tagit
  • ystävälliset URLit
  • laajennettavissa plugineilla

GetSimplellä tehty websivusto on helppo siirtää toiselle koneelle tai toiseen osoitteeseen. Websivuston sisältävä kansio kopioidaan ja liitetään uuteen paikkaan.

GetSimplen asennus

GetSimplen asennus on helppo. Lataat vaan asennuspaketin ja kirjoitat osoitteen loppuun /admin/install.php

GetSimple asennus

Hakukoneystävällinen URL-osoite

Asetuksista voit muuttaa sivuston osoitteet hakukoneystävällisiksi. Tämä tosin edellyttää, että webpalvelimessa on mod_rewrite sallittu.

Valikko

Sivu ei automaattisesti ilmesty valikkoon vaan se pitää lisätä sinne. Se tapahtuu valitsemalla “Page Options” ja sitten ruksi ruutuun kohdassa “Add this page to the menu”.

Get Simple - Sivu valikkoon

GetSimplen heikkoudet

GetSimplen käyttäjiä on vähän, joten myös ohjeita ja neuvojia on vähän. Lisäksi kaikkiin ohjelman puutteisiin ei reagoida tai ongelmat eivät edes tule esiin.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *