Garmin Forerunner 645 – oliko hyvä ostos?

Garmin

Kuten jo edellisessä postauksessani mainitsin, hankin uuden kellon. Hinta oli 209 € ja kello Garmin Forerunner 645. Ostospaikka oli Sportamore. Nyt kellon kanssa on tullut sen verran kokemusta, että siitä voi jo jotakin kirjoittaa.

Pettymyksiä kellosta Garmin Forerunner 645

Tutustuessani uuteen kelloon löysin kaikenlaista kivaa. Tosin sitten huomasin, että  juuri minun kellosta puutui paljon Garminille ominaista kivaa. Yksi sellainen ominaisuus on Body Battery Score. Ei ole Forerunner 645:ssä sellaista, mutta Forerunner 245:ssä sellainen on. Kovasti on kehuttu, että se Body Battery on hyvä, mutta siitä en voi sanoa mitään, koska ei sitä kellossani ole. Toinen ominaisuus, joka 645:stä puuttuu, mutta 245:ssä sellainen ominaisuus löytyy, on PacePro strategia. Sen ideana on, että voit ladata gpx tiedoston ja suunnitella juoksusi sen mukaan. Ylämäessä mennään hitaammin kuin alamäessä, joten hyvin onnistuu esim. polkujuoksun suunnittelu.

Kolmas pettymys on LiveTracking autostart. Kyseessä on oistava ominaisuus. Lähden lenkille ja napsautan kelloa, että nyt treeni alkoi. Vaimolle lähtee sähköposti, jossa on linkki liveseurantaan. Tämä on tällainen turvallisuusjuttu, jos jotain sattuu niin ainakin vaimo tietää missä olen. Muutaman kerran kaikki sujui mainiosti, mutta tänä aamuna liveseuranta ei vaan käynnistynyt. Ratkaisin ongelman käynnistämällä sovelluksen RunKeeper. Se on luotettava ja se lähettää tekstarin omaan liveseurantaan. Tosin seuraavalla treenikerralla huomasin missä vika. Olisi pitänyt painaa start -nappia vielä kerran.

Jotain hyvää?

Hyvää Garmin 645 kellossa on ainakin hinta. Kello on hyvin edullinen verrattuna moneen muuhun urheilukelloon. Lisäksi se on hyvännäköinen ja mukavan jämäkkä. Forerunner 245 näyttää muoviselta ja kaiken lisäksi se on kalliimpi. Pidän hyvin paljon siitä, että navigointi tapahtuu nappia painamalla. Polar M600 todisti sen, että kosketusnäyttö ei ole juostessa kiva – varsinkaan sateella.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *