Dropbox hakkaa Google Driven

Dropbox on tyylikäs ja helppokäyttöinen. Imuroi klientti omalle koneellesi ja suorita asennus. Sen jälkeen koneellasi on kansio, jonne voit siirtää tavaraa. Jos asennat Dropboxin toiselle koneelle saat tiedoston sieltä käyttöösi ihan kuin se olisi juuri sillä koneella. Sinulla on aina viimeisin versio tiedostosta käytössäsi. Lisäksi pääset käsiksi tiedostoihin suoraan www-selaimen avulla.
Dropbox synkronisoi automaattisesti taustalla tiedostoissa tapahtuvia muutoksia. Lisäksi ohjelma osaa synkata vaikka muut koneesi olisivat vaikka Windows, Mac ja Linux. Voit myös kutsua muita käyttäjiä, joille jaat tiedostojasi.Dropbox on ilmainen jos tyydyt kokoluokkaan 2 GT. Mutta, jos suosittelet ohjelmaa kavereillesi voit kasvattaa tallennustilan suuruutta 5 MT saakka.

Kuinka sitten Dropbox toimii? Kun olet imuroinut ohjelman ja asentanut sen, tulee kysymys oletko uusi vai vanha käyttäjä. Kun olet kirjautunut joko uutena käyttäjänä tai vanhalla tunnuksella, alkaa Dropbox toimia kuin se olisi osa resurssienhallintaa. Dropbox on koko ajan yhteydessä palvelimeen, jonka palvelun tuottaa Amazon S3 eli kapasiteettia riittää. Alla kuva Dropboxista.

HUOM! Katso nuoli, tiedostossa oleva ikoni kertoo, että tiedostoa ollaan vasta siirtämässä palvelimelle. Huomaa myös osoite Dropboxiin eli sen sijainti koneellasi.

 
Yksi Dropboxin etuja on, että siirrettyäsi tiedoston Dropboxiin, on sinulla samalla varmuuskopio. Voit poistaa tiedostoja Dropboxista ja palauttaa jo poistettuja tiedostoja. Lisäksi pääset käsiksi tiedoston aiempiin versioihin – siihen tarvitset tosin webkäyttöliittymää. Toisaalta webkäyttöliittymä on varsin näppärä ja toimiva.


Tässä näkymä webkäyttöliittymästä. Olen merkannut nuolilla viimeisimmät tapahtumat (Recent Events) sekä poistetut tiedostot (Show deleted files).

Koska Dropbox toimii myös siten, että useat käyttäjät voivat käyttää samaa tiliä, on mahdollista myös seurata ketkä ovat online-tilassa. Se on myös tietoturvaa, että ip-numero ja koneen nimi näkyvät niille, jotka ovat kirjautuneena.Voit myös säätää Dropboxin asetuksia internetliikenteen osalta.


Oikealla hiiren painikkeella (kakkospainike) voit valita www-käyttöliittymän ja sitten pääset moniin uusiin mielenkiintoisiin valintoihin. Mielenkiintoinen on esim. “Download folder” ja “Restore files”. Noilla toiminnoilla voit pakata tiedostot ja ladata ne koneellesi tai sitten voit palauttaa jo poistetut tiedostot.

Linkki:
Dropboxin kotisivut

Tallenna

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *