3 parasta ruudunnauhoitusohjelmaa

Ruudunnauhoitus tarkoittaa sitä, että nauhoitetaan kaikki mitä tietokoneen ruudulla tapahtuu. Osaan nauhoituksista voi liittää mukaan myös äänen. Erityisen käteviä nämä ruudunnauhoitusohjelmat ovat ohjeiden teossa.

Kokemukseni mukaan Camtasia on selvä ykkönen. Sen käytön oppii hetkessä ja sitten kaikki on mahdollista. Nauhoituksen osalta Camtasia on kuin mikä tahansa muu ruudunnauhoitusohjelma, mutta kaikki hieno alkaa vasta nauhoituksen jälkeen. Camtasian avulla voit muokata nauhoitustasi mielesi mukaan. Ehkä sen paras ominaisuus liittyy zoomaukseen eli jos haluat jonkun osannäkyvän selvästi, voi zoomata suoraan sinne missä toiminto tapahtuu.

Ohjelma on maksullinen, mutta suosittelen silti. Muitakin maksullisia vastaavia ohjelmia on, mutta mielestäni Camtasia on ykkönen. Ilmaisohjelmia kategoriasta löytyy todella hyviä haastajia. Kakkostilan omassa arviossani vie Screencast-O-Matic, joka toimii webissä. Ilmaiseksi voi nauhoittaa peräti 15 minuutin pituisia pätkiä. Eikä työhän tarvita kuin internetyhteys ja www-selain, jossa on Java. Sitten vaan nauhoittamaan.

image

Jos haluat nauhoittaa pidempiä nauhoitteita kuin 15 minuuttia, joudut pulittamaan noin 13 euroa lisää per vuosi. Ellei minulla olisi työpaikan puolesta käytössäni Camtasiaa suosittelisin ehdottomasti tätä.

imageKolmannen sijan vie Jing, joka on varsin kätevä. Ilmaisversion huono puoli on nauhoituksen lyhyys eli vain 5 minuuttia. Pienellä maksulla, joka ainakin ennen oli 15 euroa vuodessa. Lähinnä tässä ohjelmassa viehättää se, että nauhoituksen aloittaminen on helppoa. Ruudun yläreunassa on Jing aina valmiina nauhoituksen aloittamista varten (ks. kuva vieressä).

Tiedän, että listalta jäi monta hyvää ohjelmaa kuten esim. onlineohjelma Screenr ja Applen iShowU, mutta niistä kirjoitan vielä myöhemmin.

.

Tallenna

Tallenna

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *