3 HTML5 pelimoottoria

HTML5 valmistuu vuonna 2014. Tosin jo nyt on mahdollista tehdä jopa HTML5-pelejä, jotka toimivat webselaimessa. Ennen selaimella pelattavan pelin tekeminen vaati Flashin hankintaa ja opettelua tai sitten peli tehtiin Javalla koodaten. Vanha HTML 4.1 vuodelta 1998 on polkenut pitkään paikoillaan ja se on ollut heikoilla interaktion osalta. Siinä on ollut Flashin sauma, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että Flash jää historiaan. Pelit eivät enää tarvitse Flashiä.

Nykyisin on olemassa pelimoottoreita, joiden avulla peli voidaan julkaista suoraan HTML5-peliksi. Ja HTML5 puolestaan mahdollistaa sen, että peliä voidaan pelata myös puhelimilla ja sormitietokoneilla.

Pelimoottorit

  • Construct 2. Tämä on monissa arvioissa paras. Ohjelmasta on saatavilla ilmaisversio. Lisäksi ohjelmalle löytyy runsaasti englanninkielisiä oppaita. Varsinkin erilaisten räiskintäpelien tekeminen onnistuu tällä helposti.
  • Game Maker:HTML5. Game Maker on siirtynyt nykyaikaan, mutta ainakin omissa kokeiluissa pelit toimivat selaimessa huonosti. Esim. pallon sattumanvarainen lentorata oli aina sama. Toinen huono puoli on se, ettei ohjelmasta ole olemasta ilmaisversiosta, jolla voisi tehdä HTML5-pelin.
  • Scratch. Tämä sopii lähinnä pelintekemisen alkeiden opettamiseen ja opiskeluun. Ohjelma on ilmainen ja todella helppokäyttöinen, mutta pelit pitää ladata valmistajan palvelimelle
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *